sourze.se
Artikelbild

Fritidsresors reservat

"...där hela familjen kan leva i lugn och ro på en drömlik strand."

Min blick faller på en helsidesannons i färg när jag slår upp morgontidningen. Ljusblå himmel, mörkblått hav. Vit sandstrand. Tomma vilstolar och parasoller. Små bänkar gjorda för badkläder eller paraplydrinkar. En mörkbrun skylt: "RESERVERAT: Familjen Andersson Linköping". Längst upp en rubrik. "Missa inte din plats ... där hela familjen kan leva i lugn och ro på en drömlik strand. Boka Thailand nu!"

Vad är din första tanke när du ser bilden? Sol, avkoppling, bekymmersfri semester. Uppassning av vänliga tjänare? Eller tänker du på våldtäkt. Ser feta män tillsammans med små pojkar. Eller män tillsammans med småflickor som förklätt sig till kvinnor. Stränder, natur som är reserverad för utländska turister som har råd att betala för allt, även för det som är förbjudet.

Kommer du ihåg Mallorca 1966 under din första charterresa? En tysk man som for ut i svordomar och åtbörder mot en pojke som ville ha betalt för den strandstol tysken satt i. Eller den guldbehängda kvinnan som knäppte med fingrarna för att få in en drink till?

Hur går dina tankar när du ser bilden?


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 23 mar 2010 11:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: