sourze.se

KD tänker fortsätta effektivisera vården

Under den gångna mandatperioden har KD effektiviserat och förbättrat vården avsevärt. Det tänker KD fortsätta med under nästa mandatperiod.

Socialminister Göran Hägglund KD har på ett års tid och med hjälp av en miljard lyckas med det som socialdemokraterna misslyckades med under ett helt decennium – med 46 miljarder kronor. Allt detta skriver SvD den 17 mars under rubriken ”En krona från Hägglund är värd 46 gånger mer. Köerna till sjukvård och behandling har halverats sedan kömiljarden infördes på Kristdemokraternas initiativ.

Enligt den betydligt mer neutrala tidningen Dagens Medicin så har Alliansens sjukvårdsgrupp, som leds av kristdemokraten Anders Andersson, tagit fram helt nya tidsgränser. Istället för dagens 0-7-90-90, det vill säga kontakt med primärvården direkt, besök inom en arbetsvecka, besök hos specialistläkare inom tre månader och behandling inom ytterligare tre månader vill
Alliansen införa serien 0-5-30-60. Det är en rejäl skärpning och kommer att kräva stort fokus på att ta bort flaskhalsar i vården. Men med patienten i fokus måste det gå.

Alliansen med KD i spetsen vet att vården måste effektviseras för patientens skull. Så en röst på KD är en röst på en bättre sjukvård.


Om författaren

Författare:
David Tinglöv

Om artikeln

Publicerad: 19 mar 2010 12:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: