sourze.se

S-politiker vill legalisera incest

En socialdemokratisk riksdagledamot med uppdrag i både Finansutskottet och i Nordiska Rådet vill legalisera incest. Kristdemokraterna håller inte med.

Ja, ni läste rätt. En av Socialdemokraternas riksdagsledamöter vill göra incest lagligt. Ni vet nog vem hon är. Hon blev känd för allmänheten i förra veckan när hon anklagade Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund för att utöva manliga härskartekniker. Hennes namn är Monica Green.

Hon vill alltså göra incest lagligt. Hon ser inget fel i att två vuxna syskon skulle komma överens om att ha sex med varandra. Det enda som hon tycker är fel är när fäder har sex med sina döttrar. Hennes exakta uttalande i en artikel i Expressenvar:

”Vuxna människor får ha sex med vem de vill. Det är min uppfattning. Vuxna människor där båda tycker det är okej. Typ två 60-åriga syskon som tycker att det är rimligt. Då har jag ingen moralisk uppfattning om det och tycker inte att det ska vara olagligt.”


Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund tyckte tvärtom, han sade:

”Jag kan tycka att det skulle ligga något osunt i om två syskon har sex. Jag tror de flesta av oss tycker det. Men det viktigaste skälet till att vi har den lagstiftning vi har är att barnet kan drabbas.”


Jag personligen kan bara hålla med Göran Hägglund. Det är moraliskt, juridiskt och till och med biologiskt fel. Risken för att få skadade barn är mycket större om föräldrarna är syskon. Det är helt enkelt så fel det kan bli. Det här kanske ger lite perspektiv till Monika Greens tidigare anklagelser om Hägglunds så kallade ”tunguträckning”.


Om författaren

Författare:
David Tinglöv

Om artikeln

Publicerad: 16 mar 2010 10:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: