sourze.se

Anna Bergendahl till Sourze: - Oj, herregud, vad hände!?

"Det var en märkbart tagen Anna Bergendahl som mötte Sourze efter vinsten i Melodifestivalen."

Efter en spännande omröstning blev det klart att Anna Bergendahl representerar Sverige i Eurovision Song Contest. Hon var favorit hos de svenska jurygrupperna och svenska folket. Men hos de internationella jurymedlemmarna var låten inte lika populär
- Jag vet inte varför de och svenska folket tyckte olika, men nu fokuserar jag inte på det - jag har ju vunnit, skrattar Anna.

Det var en märkbart tagen Anna Bergendahl som mötte Sourze efter vinsten i Melodifestivalen.
- Oj, herregud! Vad hände? Jag antar att jag fortfarande är i chock, för just nu fattar jag ingenting.
Även låtskrivarna, Bobby Ljunggren och Kristian Lagerström var överraskade.
- Jag är så chockad! Jag vet inte vad jag kan eller vill säga. Vilken kväll!, säger Bobby.

Låten "This is my life" föll inte riktigt de utländska jurygrupperna i smaken och låg på en sjätteplats när de svenska jurygrupperna började dela ut sina poäng. Ledde gjorde istället Salem al Fakir, som sedan slutade på en hedrande andraplats. Men silvermedaljören var allt annat än besviken.
- Det känns som en vinst. Jag hade verkligen inte väntat mig att vinna. Det är det som är det roliga med hela den här grejen att analysera juryröster versus folket, det är jättespännande.
- Det var jätteroligt att följa omröstningen. Nu ska vi sätta oss och smälta det här, berättar han för Sourze.

Med sig på scen hade Salem al Fakir komikern Björn Gustafsson, något som han inte tror påverkade omröstningen.
- Jag tycker att låten i sig håller, jag tycker att den är så stark så den kan ta in en till artist på scenen utan att den tappar på det. Hittills har det känts bra. Hade jag känt mig osäker på min låt hade jag inte gjort det, berättar han.

Eric Saade var ett namn som det viskats om som möjlig vinnare och efter att ha åkt upp och ner som en jojo i resultatlistan, så blev det till slut en tredjeplats. Detta tack vare att han var folkets näst största favorit.
- Jag hade verkligen inte väntat mig att folket skulle rösta så mycket på mig. Det är helt fantastiskt att det var mig och Anna de tyckte bäst om, det känns helt sjukt, säger han.

Men gladast av dem alla var Anna Bergendahl som öste tacksamhet till svenska folket.
- Jag önskar att jag kunde bjuda in hela svenska folket ikväll, alla som röstat!, säger hon till Sourze innan hon springer iväg för att fira sin vinst.


Om författaren

Författare:
Anna-Sofia Pehrson

Om artikeln

Publicerad: 14 mar 2010 22:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: