sourze.se

Vad vet Microsoft om dig?

Ett läckt dokument avslöjar hur microsoft lagrar och lämnar ut uppgifter till polisen om internetanvändare.

Här om veckan publicerade internetsidan Cryptome.org ett läckt dokument betitlat "Global Criminal Compliance Handbook". Detta är en konfidentiell handbok som är ämnad att användas av polis i USA för att klargöra vilken information Microsoft kan hjälpa till med vid brottsutredningar.

Dokumentet visar detaljerat vilka uppgifter Microsoft samlar på sig kring användare av företagets tjänster, till exempel Windows Live, Office Live, Xbox Live, Windows Live Spaces, Live Messenger och Hotmail. Den lagrade informationen sparas i 90 dagar, men den tiden kan förlängas två gånger till totalt 270 dagar. Den information Microsoft lagrar inkluderar namn, födelsedatum, kreditkortsuppgifter, postadress, telefonnummer, e-postadress, e-postmeddelanden, Live Messengerkontakter och de tio senaste unika ip-adresserna som personen använt.

Dokumentet är daterat i mars 2008 och har underrubriken ”US. Domestic Version”, vilket indikerar att det finns en internationell version av det för underrättelsetjänster och polis utanför USA.

Cryptomes avslöjande fick Microsoft att utöva påtryckningar som ledde till att sajten stängdes ner med hjälp av DCMA Digital Millennium Copyright Act. Cryptomes ägare, John Young, hotade då att stämma Microsoft då DCMA-lagen endast rör brott mot upphovsrättslagen och nu är sajten uppe igen.


Källor:
Leaked Microsoft intelligence document: Heres what Microsoft will reveal to police about you
Global Criminal Compliance Handbook-dokumentet


Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 02 mar 2010 11:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: