sourze.se

Mer pengar måste in i pensionsfonderna

Bromsen har slagit till i pensionssystemet, detta för att pengarna börjar tryta i systemet. Det är mycket kännbart för de med låg pension som har drabbats av sänkningar.

Varför inte vara rättvis och höja intäkterna? I dag betalas 18,5 av inkomsten till pensionssystemet, lika för fattig som rik. Det är väl mer rättvist, och en bättre lösning att höja intäkterna, alltså öka avgiften så att det finns tillräckligt med pengar för nuvarande pensioner och kommande?

Det kan även vara en progressiv tanke att de med höga löner betalar mer. Dessa människor har som regel haft råd med privata pensioner. Många med höga befattningar och talets gåva, har förhandlat sig till lukrativa pensionsavtal med sin arbetsgivare. De kan gott betala mer till pensionssystemet, för det är inga större uppoffringar för dem.


Om författaren

Författare:
Sven-Erik Sundberg

Om artikeln

Publicerad: 26 jan 2010 10:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: