sourze.se

Stjärnornas El Clásico är här

Månaders längtan i det dystra höstlunket är över. Tänd raketerna, öppna skumpan och fyll chipsskålarna. Stjärnornas krig är här, blårött mot vitt, Katalonien mot Madrid. Det är dags för El Clásico!

Det är sällan som en hel värld håller andan inför en enskild match, men nu är jag övertygad om att människor världen över vaknar upp med ett ryck varje morgon och springer till kalendern för att dra ett stort rött kryss som visar att det är en dag närmre det inringade datumet. Nej, det är inte julafton som är målet den här gången, det är F.C Barcelona mot Real Madrid, El Clásico, där världens bästa lag brakar samman med världens dyraste lag i en fruktansvärd maktkamp på Camp Nous gröna matta.

Stjärnorna kan spela
De senaste veckorna har varit fyllda med spekulationer om huruvida de stora namnen kommer kunna medverka, men nu verkar Real Madrid kunna resa till Katalonien med en i det närmsta komplett trupp, samtidigt som Barcelona är desto mer skadedrabbat. Den beryktade svininfluensan drog in över Camp Nous innandöme och fick Touré och Abidal med sig i fallet, även Zlatan och Messi dras med lårbekymmer, men räkna med att de flesta står redo på planen lagom till avspark.

Den stora frågan är i vilket skick de är? I vilken form är egentligen Cristiano Ronaldo efter tio missade matcher?

Barcelona laddade upp genom att pulvrisera ett hopplöst oinspirerat och dåligt Inter samtidigt som Real Madrid gjorde exakt vad som krävdes för tre poäng hemma mot Dusan Djurics FC Zürich.

"Lass" är nyckeln
I tisdags tilläts Xavi och en utomordentlig Andrés Iniesta trilla runt bollen obehindrat mot ett Inter utan tillstymmelse till aggressivitet i försvarsspelet, desto tuffare blir det på söndag då de ställs mot en formtoppad Lassana Diarra. Det är här nyckeln finns, det gäller som vanligt att vinna kampen om mitten, men jag vill trycka extra på hur viktigt det faktiskt kommer att bli på söndag. Misslyckas Lass och hans parhäst med det kan det bli en nattsvart kväll i Madrid-lägret.

Real Madrids stora möjlighet tror jag ligger i kontringsmöjligheterna. Trycker den ivrige Dani Alves upp i vanlig ordning längs sin kant kommer det finnas enorma ytor för den vindsnabbe Marcelo att utnyttja. Dessutom tror jag mycket på Higuaín till den här matchen, han känns het och det skulle inte förvåna mig om han gjorde minst en balja.

Stjärnornas krig – Episod I
På söndag kl 19:00 ska stjärnornas krig – Episod I avgöras. I ena ringhörnan står den väldige Zlatan Ibrahimovic framför sina små, kvicka lagkamrater som en mast att hålla i när det blåser, och blåsa kommer det göra. I det motsatta hörnet kommer ett gäng revanschsugna världsstjärnor som inte bara är en ansenlig mängd pengar som skulle göra vilket Las Vegas-casino som helst avundsjukt, utan ett gäng förbaskat begåvade fotbollsspelare. Ni vet förutsättningarna; blårött mot vitt, Katalonien mot Madrid, stjärnor mot stjärnor.

Den stora frågan är: Blir detta det bästa El Clásico någonsin?


Om författaren

Författare:
Jimmy Ewertsson

Om artikeln

Publicerad: 27 nov 2009 08:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: