sourze.se

Lyssna inte på haveristen Butt. Ingrip!

Billy Butts Don Quixote-liknande kamp mot svenska rättsväsendet uppmanar till likgiltighet och apati. Lyssna inte på honom. Ingrip!

Att Billy Butt har ett horn i sidan till svenska rättsväsendet är vi välbekanta med nu på Sourze. Butt har blivit dömd i svensk domstol och han anser denna dom vara felaktig. Han har processat länge för att få denna dom uppriven och att få bli förklarad oskyldig. Och visst har han all rätt i världen att tala i sin sak, därom ingen tvekan. Jag hade inte kunna tänka mig värre orättvisa än att inte få tala för sin sak när man anser att rättsväsendet har felat och man har drabbats.

Men när Billy Butt nu på falska grunder uppmanar till apati och att låta våldbrott passera utan att någon ingriper, då har han gått på tok för långt.

Hans påståenden att man straffas om man ingriper för att försvara människor mot brott är skitsnack från början till slut. Självklart får man ingripa. Svenska nödvärnsrätten är omfattande och generös. Brottsbalken 24 kapitlet beskriver den omfattande rätt du har att inte bara försvara ditt liv, din hälsa, ditt hem och din egendom, utan även hur alla som hjälper till har exakt samma rätt.

Det man däremot inte! har är rätten att missbruka detta. Det som Billy Butt mörkar i de anekdoter han nämner är att i samtliga fall så har de som fälldes inte nöjt sig med att avvärja brottet, utan sedan tagit situationen ännu längre och börjat misshandla brottslingen. Detta har ingen rätt att göra. Du får inte, bara för att du avvärjer brott, ta dig friheten att begå brott själv.

Jag skrev för några år sedan om hur nödvärn fungerar. Läs igenom det som står på den följande länken, sedan kan du tryggt ingripa. Och medan du läser igenom, tänk efter hur mycket av det som står där som Butt valde att inte berätta. Han mörkade fakta som är viktig för dig, bara för att kunna kasta skit.

Länk: forum.soldf.com

Vad gäller Billy Butts svavelosande artikel måste tas i beaktning att Butt har ett eget intresse av utmåla rättsväsendet som dåligt och orättvist. Han har att vinna på att folk tittar snett på domstolarna och lagen. Problemet är att han uppmanar till apati och att låta brott få passera. Han profiterar på en gammal osann myt bara för att stärka sin egen sak. Detta medan oskyldiga drabbas.

Vi behöver fler människor som ingriper, inte färre. Så nästa gång du ser ett brott; en misshandel; en våldtäkt: ingrip. Gör något! För offrets, ditt eget samvetes och för rättväsendets skull skall du ingripa.

Betänk dessutom att det kan vara du som är offret. Vill du verkligen andra som skulle kunna hjälpa dig istället lämnar dig i sticket bara för att de tror på myten Butt sprider? Det vill definitivt inte jag...


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 07 nov 2009 11:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: