sourze.se
Artikelbild

Allting är OK

Vad skulle hända om två personer med varsin megafon gick ut på gatorna och med humor och kärlek försöker tala om för folk hur galet och förljuget det system vi lever i egentligen är?

Det frågade sig Danny Shine and Charlie Veitch, två killar som gjort sin hemläxa vad beträffar politik, historia, NWO och den kognitiva dissonans som ännu härskar över en så stor del av mänskligheten. Sagt och gjort, beväpnade med varsin megafon, två skarpa intellekt, en rejäl portion ironi och en envis tro på det goda i människan gav de sig ut på gatorna i London för att sprida sitt budskap.

Med uttrycket att "Allting är Ok" som slogan intar de gator och torg. Titt som tätt anländer polisen efter att någon förgrymmad individ retat upp sig på killarna och vill få bort dem men Danny och Charlie, som är väl påslästa även vad beträffar lagarna i England, förklarar lugnt att de tillhör Departement för att krama poliser och vinner ibland till och med över konstaplarna på sin sida.

Precis som jag själv menar Charlie och Danny att den nödvändiga reformeringen och transformeringen av samhället måste ske på fredlig väg. I en värld byggd på korrruption, lögner, svek och manipulation är det nu dags att inse människans fulla potential och det första steget är medvetenhet om vad det är som verkligen pågår. Vi står inför stora utmaningar framöver och de av oss som lyckats genomskåda upphoven till de absurda vansinnigheter som pågått och pågår har en skyldighet att försöka förmedla det till andra.

Detta är något som inte låter sig göras enkelt utan ställer stora krav på förmågan att spåra, identifiera, analysera och komprimera den information som finns tillgänglig vad beträffar spelet bakom kulisserna och vad makthavarna egentligen håller på med, för att sen försöka hitta kanaler där den kan förmedlas till ett större antal människor.

Utöver detta så ställs vi även inför utmaningen att kunna tränga igenom det konstanta mediebrus av ytlighet, trivia, halvsanningar och direkta lögner som sköljer över oss dygnet runt 365 dagar om året. Svensson kommer vanligen att reagera i enlighet med vad han/hon lärt sig av systemet och därför ofta finna det löjligt eller långsökt när någon presenterar fakta som går på tvärs med vad de matats med via skolan, TV och tidningar sedan barnsben.

Till detta kommer ju självklart det massiva motståndet från en uppsjö av vad jag kallar rabiata "realister" och slumpteoretiker som med med automatiken hos en dresserad pitbull eller en programmerad robot med liv och lust kommer att ägna timmar, dygn, månader och till och med år till att förklara för alla som ífrågasätter den rådande ordningen eller den officiella versionen av skeenden, för stollar, crackpots, pajasar och foliehattar etc. Fantasin tycks obegränsad när det handlar om att marginalisera, idiotförklara och tysta de "galningar" som har mage att hävda en åsikt som bryter mot konsensus.

När de av mina bekanta som sysslar med samma sak som jag själv retar sig på dem brukar jag påminna dem om att vi själva en gång trodde på allt vi fick lära oss i skolan, läsa i tidningar och se på TV:s nyheter. Man måste lära sig att inte bry sig om vad folk tycker om en, eftersom vissa kommer att ogilla en oavsett vad man gör eller säger. Att reta sig på rabiata "realister" är som att reta upp sig på barn som inte lärt sig att veta bättre och att ens försöka diskutera med någon som inte ens tagit första steget mot att genomskåda de illusioner vi matas med är fullständigt slöseri med tid och energi.

När människor föds in i ett sjukt system så kommer de att uppfatta detta system som normalt även om det går på tvärs med deras naturliga behov och nervsystem. Det är inget konstigt med det eftersom de flesta människor accepterar sakernas ordning då de agerar i enlighet med den information, självkänsla och möjlighet till överlevnad de har till sitt förfogande. Därför kommer de också att i enlighet med vad de blivit lärda av systemet att försvara den rådande ordningen och rent reflexmässigt skaka på huvudet åt vad man nedlåtande kallar för konspirationsteorier.

När människor ställs inför information som visar att de är lurade, och det dessutom på flera nivåer, då ställs individen inför en situation som vänder upp och ner på allt som han/hon fått lära sig och en inre konflikt uppstår. Individen blir då tvungen att göra ett av följande val:

1. Ihärdigt ifrågasätta informationen och vägra tro på den.
2. Ignorera informationen och fortsätta som förut.
3. Med ett öppet sinne undersöka informationen.

Det vanligaste är att människor väljer antingen alternativ 1 eller 2 vilka båda kan sägas vara ett resultat av kognitiv dissonans, det vill säga när olika tankar står i konflikt med varandra. Till exemepl när vi intuitivt känner att det vi håller på med egentligen inte alls är vad vi vill göra men vi är för rädda för att göra något åt det. Istället så rationaliserar vi och intalar oss själva att det nog egentligen är det bästa ändå, varpå en känsla av kognitiv balans infinner sig som även om den till stor del bygger på illusioner ändå skänker en slags känsla av trygghet.

Med internet har dock kommunikationen och informationen ökat och spridits på ett sätt vi aldrig tidigare skådat. Det har i kombination med den massiva stress som många människor upplever idag också gjort att alltfler börjat vakna upp och inse att någonting är fundamentalt fel och att det sätt på vilket vi blivit itutade att världen fungerar på inte alls stämmer.

Redan 1996 så visade FN:s Human Development Report att 358 människor hade tillgångar vilka motsvarade 2,3 miljarder av jordens befolkning. World Institute for Development Economics Research of the United Nations University,UNU-WIDER, visade att Nordamerika, Europa och höginkomstländer i Asien kollektivt samlar nästan 90 procent av världens välstånd.

FN-rapporten visade vidare att en elit på 1 procent av världens befolkning äger över 40 procent och att 10 procent äger närmare 85 procent av alla tillgångar. Den visade också att år 2000 så levde 4.7 procent av jordens befolkning i USA och utnyttjade 32.6 procent av jordens tillgångar. Chefen för UNU-WIDER gjorde jämförelsen att om världens befolkning skulle vara 10 personer och en ägde 99 dollar så skulle resten dela på 1 dollar.

I december 2006 kunde man i Dagens Industri läsa att en rapport från FN visade att mer än hälften av världens nettoförmögenheter kontrolleras av 2 procent av världens vuxna befolkning samtidigt som halva jordens befolkning delar på 1 procent. Man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att på grundval av detta inse att någonting måste vara fruktansvärt fel med vår värld.

Ni som inte håller med om detta kan strunta i nedanstående filmer. Till er andra säger jag bara: Se och njut:
Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 29 okt 2009 08:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: