sourze.se

Finland har den bästa välfärden i världen

I Prosperity Indix leder Finland före Schweiz och de nordiska länderna.

Jag har i en artikel med rubriken Financial Times har Norden som inspiration skrivit om välfärden i de nordiska länderna. Ytterligare en artikel i samma tidning den 26 oktober 2009 med rubriken Finland is most prosperous nation framhäver Nordens ledande ställning när det gäller välfärden.

Prosperity Index som gör undersökningen bedömer ländernas välfärd inte bara efter BNP per capita utan tittar också på andra faktorer såsom hälsa, frihet, säkerhet och politiskt styrelseskick. Finland leder i undersökningen följt av Schweiz och sedan följer Sverige, Danmark och Norge. USA kommer på nionde plats och slår Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Av de tjugo först rankade länderna kommer fyra femtedelar från Nordamerika och Europa.

Artikeln skänker legitimitet till uttrycket "money can´t buy happiness". I de fattigaste länderna har pengar långt större betydelse för känslan av lycka.


Om författaren

Författare:
Yngve Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 28 okt 2009 12:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: