sourze.se

Varför får inte Lagrell gå?

Och varför bytte han inte ut förbundskaptenen när det ännu fanns goda chanser till kvalificering?

Fotbollslandslaget har misslyckats med att kvalificera sig till VM och tränarparet Lagerbäck och Andersson avgår på egen begäran. Medierna har länge gått hårt åt Lagerbäck. Det är ett under att han orkat. Högste ansvarig för den svenska fotbollens omfattning och kvalitet är dock ordföranden i fotbollsförbundet sedan arton år, Lars-Åke Lagrell. Varför avgår inte han? Och varför bytte han inte ut förbundskaptenen när det ännu fanns goda chanser till kvalificering?

Ordföranden i ett företag, organisation eller annan sammanslutning har alltid det yttersta ansvaret. Verkställande direktörer eller andra "betalda drängar" får snabbt avgå om resultaten uteblir. Men ordförandena blir inte gamla på sina poster när det är kris utan byts ut av ägarna eller medlemmarna när organisationerna missköts.

I fotbollsklubbarna agerar medlemmar och högste ledaren snabbt om resultaten uteblir. När det stod klart att Örgryte, Gais, Hammarby och Djurgården riskerade att åka ut ur högsta serien och därmed förlora miljoninkomster, började det hända saker. De bytte tränare och startade krisplaner.

Lars-Åke Lagrell avvaktade tills det var för sent. Han tycks liksom andra pampar som i decennier styr i kommuner och folkrörelseorganisationer vara både undantagen och oemottaglig för kritik. Hal som en tvål i ett badkar.

Tack för de arton åren, men nu bör kvasten gå även inom fotbollsförbundet!


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 12 okt 2009 10:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: