sourze.se
Artikelbild

Kvicksilver i svininfluensavaccinet

Amalgamskadefonden har gått ut och varnat för de skadliga effekter som kvicksilvret i svininfluensavaccinet kan orsaka. Detta nämndes även nyligen i SVT:s program Agenda.

Det är kanske inte så många som känner till att svininfluensavaccinet innehåller kvicksilver. Den kemiska föreningen tiomersal är en kvicksilverförening, även om det av vaccintillverkaren sägs vara ett konserveringsmedel.

Thomas Karsson, generalsekreterare på Amalgamskadefonden säger följande på deras hemsida:

"Efter åratal av kamp mot användningen av kvicksilver i amalgam och i många andra produkter fick vi äntligen ett förbud den 1 juni i år. Men den 24 juli - mindre än två månader efter förbudet - avslöjade Jönköpingsposten att det nya vaccinet mot svininfluensan kommer att innehålla konserveringsmedlet tiomersal som är en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver."


Professor Maths Berlin som är ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd och anses vara en av världens mest välrenommerade kvicksilverforskare ger med sina kunskaper en skrämmande bild av möjliga skador som vaccinet kan orsaka. Enligt honom sönderfaller den typen av kvicksilver som finns i vaccinet mot svininfluensa snabbt till oorganiskt kvicksilver som effektivt skadar hjärnans celler. Vidare säger han att detta kan orsaka oreparabla skador hos foster och barn med ett livslångt lidande som följd.

Själv tycker jag att det finns många andra anledningar, förutom de många risker som kvicksilver i vaccinet medför, att inte ta detta vaccin. Vaccinet innehåller skvalen som orsakar ledinflammation och som tros ligga bakom det så kallade Gulfsyndromet som drabbade amerikanska soldater som fick vaccin före och under Gulfkriget.

Även om du själv inte tänker ta vaccinet, varna speciellt gravida och barnfamiljer då bland annat kvicksilver och skvalen hårdast drabbar barn och foster.


Om författaren

Författare:
Marcus Borg

Om artikeln

Publicerad: 07 sep 2009 10:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: