sourze.se

Intervju med statsministern

Det är svårt att få en intervju med statsministern. Men hade jag fått det hade det nog låtit såhär:

Du har varit statsminister i tre år nu. Hur tycker du att det har gått?
Jag är mycket nöjd med mig själv och känner att det här är den rätta platsen för mig. Jag har redan börjat snegla på Tage Erlander som höll på i 23 år. Det tycker jag inte är en omöjlighet.
Så du räknar med att vinna valet 2010?
Självklart. Utsikterna är mycket goda. Och rollen som landsfader passar mig perfekt. Och det har svenska folket redan upptäckt. Just nu är jag högsta hönset i EU. Jag är en veteran inom EU, en klippa för många andra länder där man byter regeringschef stup i kvarten.
Vad tror du om den nuvarande oppositionen?
Den har det verkligen inte lätt. Det är för mycket fruntimmer och de är smått halvreligiösa hela bunten. Men vi karlar är helt sekulariserade och vår enda religion är andra världskrigets historia. Det är den som ger livet en mening.
Hur tycker du att regeringsarbetet fungerat?
Det var lite strul i början, men nu går det bättre. Vi tänker döpa om Rosenbad till Propagandaministeriet och förstärka med avdankade generaldirektörer och landshövdingar. Dessutom tänker vi stifta nya lagar inom informationsteknologin så att vi får bättre koll på vad folk sysslar med.
Moderaterna är ju ett frihetsparti. Tycker du att den har utvecklats sen ni kom till makten?
Sen 30-talet vet man ju att arbete ger frihet. Alla andra friheter är av underordnad betydelse. Därför gäller det att ge folk så mycket arbete som möjligt så att de inte tar sig andra friheter.
Vad tycker du om ditt partis historia?
Den är verkligen bedrövlig. Det är så att man skäms. Tänk att vi motsatte oss allmän rösträtt! Det är inte klokt. Men nu har Lars Ohly och jag blivit bästa polare. Han har lovat att inte kalla mig för kapitalistsvin och jag ska inte dra upp Moskvarättegångarna på 30-talet.
Hur tycker du att det går för Filippa?
Jag är rädd varje dag att hon ska flippa ut och börja tala om ackord inom vårdsektorn. Att det företag som snabbast kan byta blöja på gamlingarna ska få jobbet och skiten.
Hur ser framtiden ut för övriga partier inom alliansen?
Den är mycket dyster. Det är typ kört alltså. De kommer att falla ifrån ett efter ett.
Och för moderaterna?
Om 1900-talet var socialdemokraternas århundrade så kommer 2000-talet att bli moderaternas.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 04 sep 2009 15:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: