sourze.se

Dementi av kejsarens nakenhet

Vår kejsare är definivt inte naken, hans omdöme och kompetens klanderfria och imperiet är inte i fara.

Det finns intressen som hävdar att kejsaren skulle vara avklädd. Att hans klädedräkt är en väv av lögner. Än så länge har dessa tvivlare inte vunnit gehör hos allmänheten. I stället har de med rätta blivit marginaliserade och fått dåligt anseende.

Men det gäller att inte slappna av. Illvilliga krafter vill utså tvivel och skapa misstänksamhet om kejsaren kläder och det gäller därför för alla goda krafter att stå enade och framhäva klädernas utsökta kvalitet. Detta inte bara för de faktiska förhållandens skull. Detta inte bara för imperiets skull, även om imperiet skulle genomgå en trovärdighetskris om kejsarens omdöme ifrågasattes. Detta inte bara för kejsarens skull, även om vi måste minnas hans position, hans utvaldhet och den utsatthet och förföljelse han lidit av under historiens gång. Utan vi måste också vara medvetna om att också våra ställningstaganden, våra egna kompetenser och positioner, kan bli ifrågasatta om imperiet vacklar.

Kejsaren har kläder. Definitivt. Han har välsittande, snygga kläder av god kvalitet. Utan vidare snack. Detta är vår övertygelse och detta är alla anständiga människors uppfattning
Allt annat är elakt förtal av revolutionära krafter som vill störta rådande ordningar. Krafter utan respekt, för moral, för kejsaren, för samhället, för historien. Deras tankegångar är ologiska, deras bevisning bristfällig, argumentationen osaklig, deras motiv ondskefulla och deras historiska belastning är överväldigande.

Men vi alla måste ständigt vara beredda att försvara kejsaren och nu hans klädedräkt. Dementera och fördöma sista tidens smutskastning och framhäva hur välsittande kläderna är och hur synnerligen väl tyget faller över kejsarens inre organ, över lever, njurar, hjärta.


Om författaren

Författare:
Jan Wiberg

Om artikeln

Publicerad: 02 sep 2009 16:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: