sourze.se

Väx upp!

Tänk att människor här på sourze inte kan låta bli att hacka på andra och komma med osanningar bara för att de själva har en dålig dag och inte kan bli av med sin frustration på annat sätt.

Att skriva på internet har ännu en gång fått min puls att rasa iväg och tyvärr inte på ett positivt vis. I min senaste text tar jag upp måttlighet när det gäller alkoholkonsumtion, och varför man i vuxen ålder känner att det måste supas på samma sätt som när man var tonåring. Slutligen ifrågasätter jag varför man är en tråkmåns om man inte infinner sig under gällande social norm.

Jag la ut texten och allt var frid och fröjd. Efter några dagar fick jag ett brev från redaktionen som undrade om de kunde få göra några små ändringar i texten. De tyckte den var bra och ville få fram budskapet lite mer. Jag skrev och sa att det var okej att de filade på texten lite, men efter att jag läst den nya överskriften blev jag lite fundersam vilket jag förmedlade i ett brev. Det var inte nykterism jag tog upp utan måttlighet, och jag kände att texten med det ordet kunde missuppfattas. De erbjöd sig att ändra överskriften men jag lät det vara även om jag hade en gnagande känsla inom mig.

Jag har varit så pass många år på Sourze så jag vet att jag måste vara övertydlig i mitt budskap. Om något kan missuppfattas så görs det, om något kan vändas mot mig så görs det om någon har en dålig dag och måste kräka av sig på någon.

Nu har jag fått stämpel att jag är alkoholist bara för att jag inte har lust att bli stupfull. Hur ända in i Norden kan man få den slutsatsen av min text? Personen i fråga som skrivit kommentaren är så pass låg att den inte vågar sätta ut sitt namn vilket ju också tyder på ett väldigt barnsligt beteende. Ska man vara elak mot någon kan man i det minsta stå för det.

Jag ser dagligen hur folk i kommentatorsfälten är grova och elaka mot varandra och jag förstår fortfarande inte varför det måste vara så. Att bli vuxen handlar också om att lära sig filtrera och fungera socialt, även här på nätet. Personen som skrivit kommentaren har kanske inte förstått texten eftersom den agerar precis som de vuxna tonåringarna jag skrev om.


Om författaren

Författare:
Birgitta Stiefler

Om artikeln

Publicerad: 16 aug 2009 14:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: