sourze.se

Semester hindrar Robban att träffa sonen

Rebell-Robban kämpar vidare för att få träffa sin son. Senaste bakslaget var att inte fick träffa sonen på en månad, efter som fosterfamiljen var på semester.

Hur länge orkar en person slåss mot de Sociala myndigheterna i Farsta? Rebell-Robban säger ibland att ”jag kanske måste ge upp”. Kampen mot en stadsdelsnämnd som lovat bort Robbans barn utan hans medgivande tar på krafterna.

Senaste smällen för Robban var att inte få träffa sonen på en månad eftersom familjen reste på semester. Han skulle heller inte få ringa under den tiden. Att ha kontakt med Robban räknas nämligen som ett arbete för familjen i Norrtälje som har hand om hans barn. Och under semestern behöver familjen inte ha kontakt med barnets far.

Tre ynka timmar månaden, bevakad av två socialsekreterare som en förbrytare, tas alltså ifrån Robban och sonen. Farsta stadsdelsförvaltning borde läsa barnrättskonventionen.

Robban kämpar vidare. En ny advokat och samma vända igen. Att inte socialtjänsten vet vad skam är, det har vi lärt oss genom många andra fall. Men att fosterfamiljen tar ifrån Rebell-Robban möjligheten att få träffa sin son är än skamligare.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 23 jul 2009 23:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: