sourze.se
Artikelbild

Michael Connellys "Hotet" komiskt allvarlig

Det ultimata terrorhotet kommer smygande. En man är skjuten i nacken - ännu ett mord som ska klaras upp av Harry Bosch, en man som jobbar som en slags konsult inom polisen.

Hotet
Av: Michael Connelly
Uppläsare: Magnus Roosmann

Mardrömmen om att radioaktiva ämnen ska komma i orätta händer är något som ständigt kommer och går i böckernas värld, men som hittills inte har infriats i verkligheten. Som tur är. Harry Bosch är den gamle kloke mannen som sett allt och hört allt. Dessutom står han, samtidigt som han ska utreda ett mord, i ständig konflikt med FBI - ett slags inbördeskrig.

Jag gillar bokens enkla men spännande historia, jag behöver inte lära mig en massa information som ska göra eventuella läsare som jobbar inom polisen nöjda. Det här är en bok som rör sig lagom mellan personliga intriger och polisiärt arbete. Den är lättläst, man ser handlingen spelas upp som en film framför sig, i en Hollywood-miljö där artisten Madonnas hus spelar en avgörande roll för dramats upplösning.

Jag är inte en person som kastar mig över den här typen av böcker, av den enkla anledningen att jag bara ser dem som en stunds förströelse. Det är vad de är, och de bör inte vara något annat. Dessutom är det någonting med manliga författare och den hårda värld de beskriver. Det finns ett allvar som i det som nästan blir komiskt. Jag kan inte riktigt utveckla det här, men kanske kan jag återkomma när jag fått upp tempot igen, efter att egentligen inte läst några deckare sedan jag var klar med Wallander och Guillous Hammilton-böcker.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 16 jul 2009 14:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: