sourze.se

Socialen vet inte vad "barnets bästa" betyder

"Efterlyser nu ett bevis på vilket resultat socialens arbete fått. Och en ekonomisk rapport angående kostnaderna för vården för barnens bästa."

Hur bygger man en osynlig bomb? En som varken hörs eller syns förrän den detonerat och skadan redan är skedd?

Granska socialbyråernas arbete. Hur de i förebyggande syfte tar barn för att de eventuellt kan bli destruktiva. Man plockar bort dem från sina hem för att de har inlärningsproblem. Inte på grund av psykiska problem, utan på grund av till exempel dyslexi. Ett av mina barn har kraftig dyslexi, precis som kungen. Men det är ju skillnad på kungen och oss. Jag är bara ensamstående mamma. Knappt det, jag är nog bara en restprodukt i produktionen av barn i fosterlandet Sverige numera.

Socialtanterna har makten att genomdriva sina egna personliga beslut, utan att det finns ett spår av rätt normer i deras beslut. Till exempel kan socialens tanter tycka att en förälder inte förstår sina egna barns bästa: ”Det här barnet som har kommit in i tonåren har börjat umgås i fel kretsar... Undra om barnet har fått rutin i tandborstningen, eller har föräldern inte lärt det att borsta tänderna regelbundet? Hur mycket försummar föräldern läxhjälpen? Barnet skulle inte vara så dåligt på att skriva om det fick hjälp med läxorna... Barnet har lös avföring! Oj, antagligen lever det stackars barnet på fel mat. Det är troligen försummat och har inte lärt sej rutiner...” osv.

Förfaringssättet är helt lagligt, skratta inte. Man bedömer föräldrars lämplighet på såna grunder idag. Spelar ingen roll vad det finns för motargument och ingen utomstående har rätt att lyssna vid rättegångarna. Bevis för föräldrars olämplighet behövs inte, det räcker gott och väl med spekulationer. Hur många föräldrar knäar inte på grund av alla ogrundade påhopp? Och som ringar på vattnet sprider sej vanmakten i hela släkten.

Efterlyser nu ett bevis på vilket resultat socialens arbete fått. Och en ekonomisk rapport angående kostnaderna för vården "för barnens bästa". Socialen har fått allt för stor makt. De kan spekulera om utgången för barns liv utan att det finns sakliga skäl och ta barn från föräldrar. Om de får härja fritt på det sätt som de gör idag kommer de att skapa en osynlig bomb.

Husen står kvar, inget hördes, ingen såg. Jag är en förälder i raden.


Om författaren

Författare:
Lena Olsson

Om artikeln

Publicerad: 07 jul 2009 15:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: