sourze.se

Funderingar för att lösa finanskriser!

Jag är pensionär sedan något decennium och lite till, och då har jag tid att fundera. De tankar som jag inte kan släppa är de här med finanskrisen som det globala bankskrået har ställt till med.

Tankarna utvecklas då lätt till strategier för att ge bankvärlden en riktigt rejäl näsbränna!

Särskilt gäller det då de banker som nu har ställt det så att deras bokföring är i olag för en lång tid framöver. Det som har hänt är att deras likviditet är för liten för att de en tid framöver skall kunna bedriva sina vanliga verksamheter.

Strategiskt så bör därför de som har konto och/eller pengar insatta i dessa banker flytta över det till andra och mera ordentliga banker. Sedan bör staten förhandla med dessa banker som då ordentligt har satt sig på pottkanten.
"OK, säger då statens förhandlare, ni får ett fint papper av oss med vilket ni kan få nödvändig hyfs på er bokföring, genom att vi tar över motsvarande procent på alla de bottenlån som ni har på olika småhus och andra fastigheter."

När då dessa banker tvingats gå med på detta, så meddelas alla som har fastighetslån i dessa banker, att:
"här är ett förslag så att Ni slipper ränta på xx av era bottenlån, utan ni betalar då istället en amortering vid varje betalningstillfälle med samma belopp som tidigare ränta men utjämnat uppåt till jämna kkr. Istället för att betala ränta med ränteavdrag så amorterar ni hela tiden till er egen pensionering eller till dess som ni säljer huset. Vi tar i så fall över hela bottenlånet på det nya huset på samma villkor!"

Ganska säkert så kommer väl de flesta fastighetsägare, bönder m.fl. att acceptera de nya villkoren!


Om författaren

Författare:
Uno Hansson

Om artikeln

Publicerad: 23 jun 2009 13:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: