sourze.se

MC-klubben Expressen

Hur troligt är det att Hells Angels inte haft hållhakar på Expressens USA-korrespondent Staffan Erfors med bakgrund som Londonkorrespondent, nöjeschef samt chefredaktör för Kvällsposten?

Det har varit motigt för Expressen ett tag. Först publicerade chefredaktören Thomas Mattson en bild på tidningens förstasida som påstods vara LO-chefen med rubriken "Wanjas Utbrott".

Problemet var bara att det var en helt annan dam. En person med begränsad ledsyn kunde ha notera felet men Mattson sa sig personligen ha godkänt publiceringen efter att noga ha studerat både bild och text. Det var bara för Mattson att snabbt göra avbön och kräla i stoftet.

Och nu kommer nästa smäll. Expressen stjärnjournalist Erfors är tvungen att avgå efter sitt samröre med Hells Angels. Mattson förnekade först med all den kraft, bara en kvällstidningschef mäktar, alla anklagelser som riktades mot Erfors, trots att Thomas Möller, ex-president i Hells Angels, i ett avlyssnat telefonsamtal vitt och brett talat om vilka tjänster han kan avkräva Erfors.

Till slut fick ändå alltså Mattson krypa till korset när det framkom att Möller, trots alla förnekanden, var en sådan kompis med Erfors, sedan Erfors tid som femårig chefredaktör för den av Expressen ägda Kvällsposten, att han tom fått låna dennes lägenhet flera gånger, så sent som förra året.

Några frågor:

-Är det rimligt att anta att en person med en strålande journalistisk karriär bakom sig riskerar allt genom att bli kompis med den ökände Thomas Möller utan att det finns hållhakar?

-Hur långt sträcker sig Hells Angels makt på Expressen?

-Vad skrev Kvällsposten om Hells Angels under Erfors tid som chefredaktör?

För övrigt är jag inte särskilt förvånad över att kollegan Aftonbladet inte skriver ett ord om saken. Då väger kollegialitet högre än konkurrens, vill jag lova.

Men förställ Er rubrikerna om man ertappat en kvartskändis till politiker med ens svaga kopplingar till Thomas Möller eller Hells Angels!

Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 04 jun 2009 14:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: