sourze.se

Klart vi ska rösta i EU-valet

"Det är självklart att man ska rösta i valet till EU. Man måste ju känna sig delaktig i denna allt virrigare röra som EU håller på att bli."

Det är ju allom bekant att människan är en självcentrerad egoist som styrs av irrationella drifter och känslor. Så när nu två egoister ska bo ihop, ja, då kan det gå bara på ett sätt - åt skogen. Och ju fler vi är tillsammans, desto värre blir det.

I Europa har vi nu ett EU, som består av 27 självcentrerade, egoistiska stater, som i stort sett bara tänker på sig själva. Lyckligtvis så har alla fått på sig en tvångströja, så risken är inte så stor att det ska urarta i krig. Men de irrationella drifterna och känslorna svallar hela tiden. Här råder ett allas krig mot alla. Och som vanligt gäller den starkes rätt. Men då gäller det för de små staterna att sluta sig samman för att stå emot. Den här lågkonjunkturen är en extra stark krydda i den soppa som EU nu håller på att koka ihop. Samarbetet inom EU sträcker sig till alla områden så hela tiden finns det risk för bråk och oreda. Men det ska man inte ta för allvarligt.

Och nu ska det alltså bli EU-val. Och alla kandidater ska driva Sveriges intressen. Det är ju självklart, vi är väl egoister. Vad bryr vi oss om hur det går för Lettland? Det viktiga är att vi slår dom i ishockey-VM. Och är det nåt som går snett här i Sverige så kan man ju alltid skylla på EU. Och speciellt kan man skälla på alla delegater och byråkrater som tjänar extra mycket pengar. Men de tillhör ju underhållningsbranschen, så varför klaga. Det är en himla tur att EU finns så att vi kan avreagera oss på det, om vi skulle tröttna på att skälla på regeringen. Det är självklart att man ska rösta i valet till EU. Man måste ju känna sig delaktig i denna allt virrigare röra som EU håller på att bli.

Att det är en massa bråk i EU är alltså inget att fästa sig vid. Kina med sin miljardbefolkning och USA med sina 50 delstater är nästan helt ointressanta jämfört med Europa. Så många stater, så många olika språk och kulturer, en fantastisk natur, en dramatisk historia och framför allt så många landslag i fotboll! Det är nåt oerhört positiv och upplivande att bo i det europeiska huset. Så glöm inte att rösta!


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 20 maj 2009 13:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: