sourze.se

Vad gör du då?

"Vad händer när du inte får den hjälp som samhället utlovat och omgivningen inte tror på vad du säger?"

Vad skulle du göra om du blivit utsatt för ett brott och gjort en anmälan. Du tror att du ska få den hjälp samhället utlovat. Den hjälp du trodde att andra offer har fått. Men när du väl står där och möter dessa ”hjälpande människor” och du inser att de är mer intresserad av sina egna känslor över det du har varit med om, än av dina känslor och upplevelser. Vad gör du då?

Vad händer när du inte får den hjälp som samhället utlovat och omgivningen inte tror på vad du säger? När du skriver insändare så blir du borttagen och censurerad. När du anmäler utebliven hjälp så får du ett beslut där det står att inga fel har begåtts trots att du har papper på det. Vad skulle hända om du sitter mitt i mot en psykolog och berättar om dina smärtor. Den personen tror inte på dig och påstår att du ljuger. Medan psykologen själv sitter och hoppar i stolen framför dig och bara längtar efter att du ska berätta om gärningsmannen och våldsexet! Vad gör du då?

Vad gör du om du säger nej till, men blir tvingad i terapi där du blir utskälld? Vad gör du om alla i din omgivning vill veta varför din gärningsman våldtog dig och anser att du måste ha gjort något för att "få igång honom". Trots att de säger att de ALDRIG skulle göra så. Vad skulle du göra om din gärningsman försvann, och plötsligt så hade folk inget intresse i ditt ärende? När ditt ärende var aktuellt i media runt hela världen, då lovade folk guld och gröna skogar i stöd och hjälpinsatser. Vad gör du då?

Vad gör du när du inser att folk har en massa åsikter om hur man ska hjälpa offer. Men när de möter offer öga för öga, då anser folk att man ska ta hand om allt själv. De vill slippa undan jobbiga situationer i sina egna liv. Detta vill ingen kännas vid, ingen skriver om det och inget tycks vilja veta något om det. Offer tystas genom beslut från myndigheter. Anmälningar mot Landsting och Åklagare hemligstämplas. Folk inom olika myndigheter skyddar varandra. I nästa sekund sitter dessa människor i något debattprogram och tycker att just detta är fördjävligt och stödet mot offren bör bli bättre! Men vem ska göra det bättre? Ingen vill ju göra något i verkligheten? Vad gör du då?

Tror du på samhällets och på hjälpsystemet då? Vad gör du om du står ensam och vet detta. Du har försökt att skriva men du blir inte hörd. Bara för att du inte har en titel eller är forskare. Utan du är ett litet offer i ett stort, stort samhälle som saknar lyhördhet! Vad gör du då?


Om författaren

Författare:
Perla L

Om artikeln

Publicerad: 14 maj 2009 14:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: