sourze.se
Artikelbild

Från tunnelbanemusikant till yrkestrubadur

"Att få chansen att få vara med i en så pass stor, viktig och seriös trubadurförening som YTF känns inte bara väldigt ärofyllt för mej utan även som ett slags erkännande."

Söndagen den 26/4 2009 var jag på nöjespråmen Vieille Montagne, kajplats 15 på Söder Mälarstrand i Stockholm.

En trappa ner i båten där själva scenen är, var det som vanligt rätt mycket folk och en mycket positiv och glad stämning. När jag stod med min öl i handen i väntan på min tur att få uppträda på Nöjespråmens öppna scen "kuppkvarten" så meddelade plötsligt konferenciär Billey Shamrock för publiken att nu har även Rebellrobert blivit inröstad som medlem i YTF Yrkestrubadurenas förening, det vill säga i samma förening som initiativtagarna Fred Åkerström föreningens förste ordförande, Cornelis Vreeswijk, Finn Zetterholm, Bengt Sändh, Pierre Ström, Lars Göransson och Torgny Björk var med och startade redan 1971.

YTF vill samla och organisera professionellt verksamma visartister. Deras syfte är att genom egen opinionsbildning och samarbete med berörda fackliga och kulturella organisationer tillvarata professionellt verksamma visartisters intressen, att främja den svenska visan, samt att bidra till att stärka ett folkligt kulturellt perspektiv, om nödvändigt i opposition mot en övernationell populärkulturindustris intressen.

Att få chansen att få vara med i en så pass stor, viktig och seriös trubadurförening som YTF känns inte bara väldigt ärofyllt för mej utan även som ett slags erkännande. Att jag har lyckats med något som jag själv alltid har trott på - nämligen att uppfylla min egen dröm om att kunna försörja mej på det jag älskar mest att arbeta med här i livet, att underhålla och roa alla mina medmänniskor med mina egna texter och min egen musik. Och den obeskrivliga tacksamhet och det glädjerus som jag idag känner kommer för alltid att stanna i mitt rebellhjärta livet ut, garanterat!


Om författaren

Författare:
Rebell Robert

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2009 13:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: