sourze.se

Är Palestinas araber lata?

Frågan kan ställas eftersom dom efter 60 år inte har lyckats med att vare sig odla upp eller industrialisera sitt område.

Det har ju både Israel och Egypten lyckats med, varför inte palestinierna? Resurser har inte saknats, det märks om man tittar på med vilken kraft stamkrigföringen bedrivits. Att dom är lata motsägs av den frenesi med vilken dom gräver tunnlar i tusental för införsel av både livsmedel och krigsmateriel. Varför används inte denna energi också för byggande av skyddsrum, startande av industrier och uppodling av marken?

Har någon ett intresse av att dessa beklagansvärda människor ska hålls kvar i armod och utsättas för Israels skoningslösa oproportionerliga vedergällningsaktioner? Och varför vill inte den övriga arabvärlden hjälpa sina stamfränder till drägligare liv?

Det går knappast att skylla på judarna i all evighet.


Om författaren

Författare:
Harry Edlund

Om artikeln

Publicerad: 04 maj 2009 12:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: