sourze.se

Någon som vet vem "greven" är?

”Greve sköts i Gamla stan - Känd medieprofil anhållen misstänkt för två mordförsök” står det på framsidan på Aftonbladet.

Nå, jag vill inte förringa skottlossningen, jag tycker som alla att det är åt helvete. För att använda ett starkt ord. Men det är något som är konstigt med artikeln. Dels förklaras inte vem ”greven” är. Jag tror att det är han som brukar vara på Stureplan - ett tillhåll för att kändisar sedan Café Opera inte är hett längre.

Nå, greven har alltså blivit skjuten i huvudet och blir just nu opererad på ett sjukhus. Flickvännen kunde ringa polisen och säga vem skytten var. Och det är väl det här som man bör fokusera på i en förstasideartikel? Jag menar, på något sätt se allvaret i att två personer har blivit beskjutna! Men vad blir Aftonbladets vinkel? Jo, de fokuserar på denna medieprofil som tydligen stack iväg från platsen på en moped. Och sedan skrivs det om hur jättekänd han är, utan att för den skulle röja personen, och det är väl okej tills han eventuellt blir dömd eller friad.

Om nu Aftonbladet hade vara lite smarta så hade de redogjort för vem denna greve är. Och nästa artikel kunde ha fokuserat på den misstänkte.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 22 apr 2009 15:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: