sourze.se

Robinson 2009: Skulle ni köpa en bil av Christian?

"Pristävlingens förlorare var lönnfete intrigmakaren Christian. Han skyllde naturligtvis direkt på sin lagkamrat. På sätt och vis har han rätt den här gången..."

Avsnitt tre.

Nu börjar det bli intressant när det gäller att få tillräckligt med mat. Först vinner "träsklaget" pristävlingen och därmed två hönor. Eftersom det finns en vegetarian i laget vältalig dessutom tror man att man kan suga på karamellen genom att hoppas på ägg. Ett ägg att dela på åtta personer? Inför Robinsontävlingen borde dom ha ätit ordentligt om dom ville vinna, men jag misstänker att viljan inte var alltför stark eftersom en ville bryta och åka hem.

Det finns alltid ett motstånd från storstadsbor, att ta livet av ett djur, men dom kommer att göra det inför nästa Robinsontävling! Om dom vill vinna

Pristävlingens förlorare var lönnfete intrigmakaren Christian. Han skyllde naturligtvis direkt på sin lagkamrat. På sätt och vis har han rätt den här gången, När man svälter tar kroppen först från fettreserven och sedan från musklerna. Har man inget fett ryker musklerna från början och man tappar orken. Jarmo ligger bra till i det fallet. Han kan plocka tre-fyra kilo fortfarande utan att vara illa ute. Kul att se att båda lagen insåg att man inte kan hålla balansen om man inte vänder flotten upp och ned. Den som direkt gjort så hade vunnit.

På sandstranden finns det spår av varaner och aporna börjar bli nyfikna. Vem vågar döda en apa för mat? Mycket riskfyllt i utröstningsavseende. De är annars mycket lätta att fånga. Laget har vattendunkar. Fyll en tom dunk med sand ganska högt. Lägg i bitar av kokos. Apan sticker ned handen i hålet för godiset och knyter den om godsaken sedan är hålet för litet och apan vägrar släppa taget. Den skriker av skräck och det är mycket obehagligt, men om man håller på att svälta ihjäl dödar man den och äter.

Man springer inte ifatt en varan, man tänker ut en fälla och betar den med innehållet från musslor/snäckor eller en fisk man tycker sig kunna undvara.

Fortfarande är det läraren Erik som pjatar och pjatar. Han hämtar sockerpalm. Det är ju det enda han kan äta, men bestånden är inte obegränsade. Man måste hushålla. Det brukar vara så att den söta saften på dessa palmer lockar till sig massor av myror och ibland getingar. Man måste vara försiktig.

Robinsontävlingen var typiskt vald av programledningen för att få balans mellan lagen. Paradislagets manliga medlemmar är tyngre och fysiskt starkare och var avsedda att vinna.

Den ende som inte klarade sin del var - just det, Christian, han som skyllde förra förlusten på sin lagkamrat. Nu var han tyst, fast TV använder sig annars av honom som kommentator för att han snackar mest. Jag gillar inte den sortens människa och skulle aldrig köpa en begagnad bil av honom. Skulle ni?

Träsklaget har inget att vinna på att spara sin mat annat än inför nästa Robinsontävling. Man fungerar bättre både psykiskt och fysiskt om man inte är utsvulten. Det är också dags för båda lagen att börja utforska stränderna åt båda hållen medan det finns ork kvar. Sjögurkor ser äckliga ut, men de innehåller mycket mat! Dagens program var bättre än de två första, men programledare i chic blus och minikjol i djungeln? Jag köper det inte. Det är inte en tävling om vem som är den vackraste programledaren genom tiderna i Expedition Robinson!

Vi ses om en vecka!
Läs mer på Björn Hernefeldts Robinson-sida.Om författaren

Författare:
Björn Hernefeldt

Om artikeln

Publicerad: 05 apr 2009 00:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: