sourze.se
Artikelbild

"Let´s dance" 2009 - Bagge saknade säkerheten

"Jag knep ihop ögonen och kisade på dansen, på Magnus kroppsspråk och på det så tydliga samspelet med Annika. Det var glädje!"

Världens starkaste man Magnus Samuelsson vann "Let´s dance" i år, med hjälp av Annika Sjöö, professionell dansare. Det är mycket skriverier i tidningarna om varför Magnus vann över Laila Bagge, som har en viss vana av dans sedan tidigare. Vissa menar att det är för att han kunnat "managera" den tunga kroppen så fantastiskt, även om han väger långt över hundra kilo och är som en bjässe jämfört med alla andra i programmet. Laila är som en elegant arabisk prinsessa i all sin grace.

En av domarna, Dermot Clemenger, säger i efterhand i Aftonbladet, att Magnus fått oförtjänt höga poäng jämfört med Laila Bagge. "Proffsdomaren i mig, säger att Laila Bagge skulle ha vunnit", säger han.

Laila Bagge själv känner sig orättvist bedömd av sina kollegor och tror att kritiken kan ha påverkat tittarna. "Jag har kämpat lika hårt som alla andra", säger hon.

I finalen fick Laila Bagge 54,1 procent av tittarnas röster, men man tror att hennes fans inte hann ringa in sina röster, eftersom hon innan finalen låg på 38,4 procent.

Magnus Samuelsson, 39, tycker att "Let´s dance" var den tuffaste utmaning han någonsin ställts inför. Han fick också omdömet av juryn, att han var den som utvecklats mest av de båda dansarna. Det håller inte Karolina Fjällborg, skribent i Aftonbladet, med om. Hon tycker att Magnus förvånade redan i första programmet, emedan Laila Bagge fick rätt mycket kritik av juryn från första början.

Nu är i alla fall Laila Bagge jättebesviken och Magnus jätteglad och Annika Sjöö, danspedagogen, blev så utom sig när de vann att jag trodde att också hon skulle få en hjärtattack, precis som en annan deltagare i "Let´s Dance” redan fått. Annika Sjöö har nämligen fått fram två andra finalister i "Let´s dance" till andraplaceringar, så det blev tredje gången gillt för henne. Välförtjänta poäng!

Jag tycker att det var ett intressant val publiken gjorde, när de röstade på Magnus som vinnare. Laila Bagge fick högsta möjliga poäng i finalen av domarna, men det fick inte Magnus. Lailas sista dans, som jag såg, fick domaren Tony Irving att börja gråta. Hon hade en vit kreation med mycket flikar som svängde och flög i en enorm fart runt henne. Hon dansade på rosenblad. Hennes partner Tobias Wallin hade samma dynamik som hon själv och han sa efteråt att han aldrig haft den samstämmiga känslan någonsin i sin karriär, som han hade med Laila Bagge. Juryn stod upp efter dansen, om jag inte minns fel. De tyckte det var det bästa framförandet de sett någonsin i "Let´s dance"!

Jag som inte kan döma danssteg, hade i alla fall Lailas dans i minnet, när Magnus och Annika kom in på scenen. Eller rättare sagt, Magnus satt redan där i en djungelsmyckad bur, vilken han förstås skakade sönder annars hade han ju inte kunnat dansa och klev ut ur, iklädd en Baloo-liknande kreation. Dansen tog fart och man förstod att det var en glad djungelsaga, som man framförde dansandes på scenen.

Då använde jag mig av ett knep min pappa använde sig av när han ville se bättre. Jag knep ihop ögonen och kisade på dansen, på Magnus kroppsspråk och på det överskådliga samspelet med Annika. Det var glädje! Jag gjorde en liten summering i huvudet och kom fram till att Magnus och Annika nog skulle vinna över Laila och Tobias. Varför? Jo - magkänslan! En aldrig så elegant dans eller sång, kan aldrig vinna över glädje och livslust, tror jag.

Laila Bagge är skicklig, snabb och har ett stort leende, men det är något som saknas, hon ger inget varmt intryck i bröstet. Det gjorde däremot Magnus och Annika.

Till och med jag blev förvånad när jag gissade rätt, och det bevisar att vi vanliga människor gillar glädje och enkelhet och även skicklighet naturligtvis, viket Magnus också hade i övermått. Det är nog många som kommer att minnas Magnus Samuelssons leende när "Let´s dance" är över. Han har skrivit in sitt namn i svenska folkets hjärta för alltid, efter den bragden!

Laila Bagge är en fin och proffsig person och hade inte osäkerheten lyst i hennes ögon under nästan hela programmet, hade hon kanske kunnat vinna till och med över Magnus Samuelsson.

Säkerhet och naturlighet är vägen till framgång.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 30 mar 2009 10:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: