sourze.se
Artikelbild

Melodifestivalen 2009: Malena vinner!

"Malena Ernmans låt La Voix är en given vinnare och har möjligheten att ta hem hela Eurovision Song Contest, någonting vi inte sett sedan Charlotte Perelli gjorde det 1999 med Tusen och en natt."

Det blir Malena Ernman som vinner Melodifestivalen och representerar Sverige i 2009 års Eurovision Song Contest i Moskva om ett par månader. Det är klart att jag kan ha fel om detta, men jag hoppas att jag inte har det. Malena Ernmans låt "La Voix" är en given vinnare och har möjligheten att ta hem hela Eurovision Song Contest, någonting vi inte sett sedan Charlotte Perelli gjorde det 1999 med "Tusen och en natt".

Varje år brukar Christer Björkman säga samma sak, som om han vore en gammal sliten grammofonskiva. Han brukar tala om hur startfältet är "det bästa hittills". Sen hör man låtarna och inser att karln är ute och cyklar, men i år måste jag erkänna att han har haft rätt. Årets startfält i Globen är såvitt jag kan bedöma ett av det bästa på flera år. Varför? Därför att 95 procent av låtarna är hits. De kvarstående 5 procenten består av en enda låt, nämligen Caroline af Ugglas "Snälla snälla" som i min åsikt, trots sin ofattbara popularitet hos svenska folket, är ett ganska trist kabarénummer som inte alls hör hemma i Melodifestivalen. Startfältet är också unikt eftersom att de flesta låtarna är ungefär lika bra. Undantaget är förstås Malena Ernmans "La Voix", vars refräng, som kommer snabbt in i låten, är så fruktansvärt stark att till och med en döv nomad i Saharaöknen skulle kunna gå omkring och nynna den efter en enda lyssning!

E.M.D. och Alcazar är båda lika bra och det är även Emilia och Sara Dawn Finer. Vi har dock hört Sara Dawns låt lite mer än Emilias, men vi får inte glömma att Emilias låt är precis lika bra som Sara Dawns.

Molly Sandén har dessvärre inte en chans, men tösen är ung och har hela sin karriär framför sig. Dock kan man inte säga det samma om killarna i Upplands Väsby-rockbandet H.E.A.T., vars låt faktiskt skulle kunna plocka poäng hos våra öststasgrannar, där 80-talsinspirerad hårdrock är ganska populär. Måns Zelmerlövs låt är också en hit som vi kommer att plågas av i radio hela sommar, men kommer den vinna? Nej tyvärr Måns, därför att tre låtar är starkare än din, nämligen: H.E.A.T., E.M.D. och Malenas låtar. Agnes och Sofia tror jag inte på alls som vinnare, trots att deras låtar är bra och båda potentiella hittar. De påminner om Elena Papparizzou.

Och så till vad som skulle kunna bli en "skräll"… Om Lili och Susie vann skulle de få enorma framgångar i Europa, dels därför att folk minns dem sedan sist, men mest för att deras låt är ABBA-influerad i en tid då ABBAs musik är väldigt stor på vår kontinent på grund av musikalen och filmen "Mamma Mia". En annan skräll vore om H.E.A.T. vann. Men den största skrällen vore i fall Caroline af Ugglas vann. Då skulle svenska folket bli tvungna att vakna upp dagen efter och börja begripa vilken skitsituation vi har försatt vårt land i, för en sak kan ni vara helt säkra på: Oavsett vad ni tycker om "Snälla, snälla" kommer ingen annan jävel i Europa att rösta på eländet!

Nej hörrni - det blir vår operasångerska Malena Ernman som vi skickar till Moskva. Kaxigt sagt, herrejösses jag hoppas jag inte behöver äta upp dessa ord på söndag morgon!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2009 12:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: