sourze.se
Artikelbild

Grattis Victoria, nu är du hemma!

Aftonbladets förre hovreporter Daniel Nyhlén om kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings förlovning.

Det kom inte direkt som en överraskning. Kronprinsessan Victoria ska äntligen gifta sig med affärsmannen Daniel Westling.

Ja, “äntligen" får man nog säga att det var. Efter flera års spekulationer i kvällspressen behövde vi faktiskt få veta. Expressen var i morse först med att avslöja det kungliga scoopet; samma tidning som 2002 också breakade nyheten om att de unga tu var ett kärlekspar.
Nyheten om Victorias nya kärlek landade i knät på mig för sju år sedan och samma dag som jag började som hovreporter på konkurrenten Aftonbladet.
- Det är dags att börja jobba nu, sa redaktionschefen och slängde en kopia av Expressen i knät på mig.
Sedan den rivstarten bestod den större delen av min yrkesverksamma tid i att bevaka det nyblivna paret. Under den här perioden fick jag en hel del pratstunder med både Victoria och Daniel. Den sistnämnde var inte alltid genomglad när vi reportrar förgäves försökte få svar på våra nyfikna frågor. Med all förståeelse, gymägaren hade kastats in i en främmande värld han inte kände till och där han var minst lika bortkommen som en pingisspelare i en ishockeyrink. Men Daniel lärde sig. Han stylades om, gick från att vara personlig tränare till affärsman med stor gymanläggning och skolades på ett par år in i de fina salongerna av både hovet och det hjälpsamma näringslivets direktörer. Förvandlingen var slående.

När jag mötte Daniel en kväll på restaurang Teatergrillen i Stockholm kände jag knappt igen honom. I sällskap med en framgångsrik börsdirektör hejade han glatt när jag gick förbi. Med ett leende hälsade han artigt och slängde några snabba och vänliga onelines. En blyg, stundtals butter och avig bonnpojk hade blivit en självsäker eller i alla fall något självsäkrare kille med stil och stor märkesklocka utanför Etonskjortan, som pryddes av tjusiga manchettknappar.

Den första stora medieintervjun gjordes några veckor senare - i Dagens Industris helgbilga. Såklart. Efter en något knackig start med utskällda journalister och fadäser hade Westling nu funnit sig i sin blivande roll. Men ändå dröjde förlovningsbeskedet. Om ni frågar mig så berodde det framför allt på just Daniel. Han behövde anpassa sig till sin nya situation och känna sig helt säker på att Victoria - och framförallt hennes livsstil - var rätt för honom. Inte blev det lättare när tidningarna gång på gång nästan löjeväckande gjorde rubriker på att han var portad från både Drottningholm och Solliden.

Jag är övertygad om att Victoria och Daniel Westling är ämnade för varandra. Jag känner igen både kungens och drottning Silvias beskrivningar av Daniel. En “ung herre som arbetar hårt och seriöst" och som tar entreprenörskap på allvar. Vilken inverkan äktenskapet har på monarkin i stort återstår fortfarande att se.

Daniel Nyhlén är en av Sveriges mer kända journalister. Under flera år arbetade han som hovreporter på Aftonbladet. I dag är han verksam som IT-entreprenör./Redaktionen Sourze


Om författaren

Författare:
Daniel Nyhlén

Om artikeln

Publicerad: 24 feb 2009 19:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: