sourze.se

Liza Marklund polisanmäld

Elisabeth Lönnberg-Hermon, som hängs ut som bedragare i Liza Marklunds böcker Paradiset och Asyl, polisanmäler Liza Marklund för förtal.

Elisabeth Lönnberg-Hermon utkom våren 2008 med sin bok Vingklippt, där hon berättar sin version av vad som hände i den verksamhet som i verkligheten hette Trossen, men som fick namnen Paradiset respektive Evigheten i Marklunds böcker. Vingklippt, i vilken Lönnberg-Hermon bestämt tillbakavisar alla anklagelser från Marklunds böcker, om bedrägeri och missbruk av utsatta kvinnors förtroende, fick viss uppmärksamhet i media under våren 2008, om än mycket lite i jämförelse med Monica Antonssons bok "Mia - Sanningen om Gömda", från december 2008.

Vingklippt diskuterades bland annat i Sveriges Radio P1:s program Medierna i februari respektive maj 2008 och Liza Marklund hävdade där bland annat att socialtjänsten hade givit Lönnberg-Hermon miljontals kronor för Trossens tjänster, med antydan om att Lönnberg-Hermon hade stoppat det mesta av dessa medel i egen ficka. Liza Marklund polisanmäls även för uttalanden i en annan intervju, i januari 2009 med TV4-journalisten Anders Pihlblad. Polisanmälan här gäller Marklunds uttalanden som insinuerar att Lönnberg-Hermon skulle ha varit psykiskt sjuk 1992 och därmed inte i stånd att driva sin verksamhet på det sätt som den var ämnad.

En samlad polisanmälan om Liza Marklunds uttalanden vid de här olika tillfällena inlämnades, enligt Elisabeth Lönnberg-Hermons uppgifter till Sourze idag, den 28 januari 2009.


Om författaren

Författare:
Redaktionen Sourze

Om artikeln

Publicerad: 16 feb 2009 19:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: