sourze.se

Världsmedborgare blir ansvarslösa brottslingar

"Världsmedborgaren kommer med tiden att bli som våra förfäder, anarkistiska. Helt enkelt för att de inte känner något ansvar för sitt folk och land."

Ponera att alla börjar se sig som världsmedborgare och åka land och rike runt. De tror sig skapa en fredlig värld men bör tänka om, för konsekvensen blir den att världsmedborgarna gör på sikt sig själva till anarkister och hamnar på den laglöses sida.

Hur kan detta vara möjligt undrar säkert många, när världsmedborgaren är ute efter samförstånd med världens folk? Tyvärr påvisar all psykologisk forskning på ämnet, att varje individ måste ha en fast plats att leva på, alltså fast mark att stå på, och känna till sin bakgrund eller sina rötter. Då blir det naturligt för oss att ta ansvar för vårt fosterland, något som tryggar oss själva och vår omgivning. Alla som tar avstånd ifrån detta ansvar blir oftast förbrytare mot samhället, och all form av ansvar är som bortblåst. Alltså - världsmedborgaren kommer med tiden att börja leva ett oansvarigt liv på grund av brist på ansvarskänslor för andra människor och något specifikt land. Historien påvisar att människorna i begynnelsen delade upp sig i familjegrupper som endast tog ansvar för den plats de som för stunden vistades där, och de hade absolut ingen medkänsla för andra som inte ingick i deras släkt rasism har funnits i alla tider till synes.

Världsmedborgaren kommer med tiden att bli som våra förfäder, anarkistiska. Helt enkelt för att de inte känner något ansvar för sitt folk och land. Tyvärr ser man just den tendensen hos vårt invandrade folk, många har kommit hit för att försörja sig på brottets bana, för det drabbar inte folket i deras hemländer, utan bara oss dumma svenskar och oss känner de inget ansvar för.

Nu för att ingen skall kalla detta ett rasistiskt inlägg så skall alla ha det klart för sig, att deras hederliga landsmän är de första som tycker att detta är rent för jävligt, att svenska folket blundar för detta faktum.

Ansvar är nyckelordet i varje samhälle, det som förhindrar det från att bli anarkistiskt. Om alla blir världsmedborgare och far land och rike runt, vem tar ansvaret för respektive land i världen?


Om författaren

Författare:
Arne Holmström

Om artikeln

Publicerad: 28 jan 2009 14:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: