sourze.se

kd-ledningens demokratisyn

Det är inte riktigt klokt av partiledningen att gå emot sina egna kärntrupper.

Kristdemokraterna ligger risigt till och riskerar att åka ur riksdan. När väljarna sviker verkar det minst sagt osmart att sparka de egna kärnmedlemmarna i magen.

Men just det har kd-ledningen gjort när man ser till att riksdagsledamoten Lennart Sacrédus inte får stå med på EU-valsedeln trots att han blev nr 4 i medlemsomröstningen.

Att Göran Hägglund dessutom offentligt tagit heder och ära av Sacrédus, det gör det hela ännu märkligare.

Jag är ingen anhängare av Sacrédus, men jag reagerar mot hur han behandlats. Vad är problemet förutom att han inte alltid tycker som partiledningen vill att han ska tycka? Är det inte nyttigt för demokratin att ha några EU-kritiska röster i Bryssel?

Intressant är att man plötsligt plockade in Alf Svensson, numera internt uppkäftig, på valsedeln. Är det för att blidka de egna eller för att för att lura väljarna? Det är väl känt att senioren Svensson inte vill till Bryssel.

Rädslan hos Hägglund & Co för Sacrédus grundar sig förmodligen på att han skulle kunna bli inkryssad. Om han fick stå på valsedeln. Men det får han ju inte enligt de kristdemokratiska makthavarna.

Ja, smaka på ordet: Kristdemokraterna. Är kd-ledningens agerande förenligt med en kristen syn? Och hur är det med demokratisynen? Den verkar grumlig och oideologisk.

Kan det vara så att kristdemokraternas ledning gräver sitt eget partis riksdagsgrav?Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2009 08:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: