sourze.se

Lön för att semestra: 140 000 kr i månaden

"Jag kan bara gratulera den budgetansvarige på turistbyrån i Queensland till att ha använt sina PR-pengar på ett fantastiskt sätt."

I en tid då folk i hundratal går hem gråtandes då jobben försvinner dyker fantastiska möjligheter upp för marknadsföring på hög nivå.

Igår fick jag post på min facebook från bekanta i Tyskland, Canada, Australien och här i Sverige om ett fantastiskt sommarjobb där lönen skulle vara motsvarande 140 000 kr i månaden i 6 månader. Jobbet ska utföras i stora barriärrevet och det hela går ut på att dokumentera med videoinspelningar och loggböcker på nätet, samt att knyta bra kontakt med lokalbefolkningen, snorkla och lite annat kul.

Första dagen fick man in ca 200 000 ansökningar och jag vill nog påstå att om tanken ändå är att anställa någon på denna tjänst, så har man gjort ett av de största PR-tricken på länge.

Hela världens blickar kommer att riktas just till en ort i ett land, i detta fall Australien, för en kostnad av kanske allt som allt 1 till 1,5 miljoner kr.

Jag kan bara gratulera den budgetansvarige på turistbyrån i Queensland till att ha använt sina PR-pengar på ett fantastiskt sätt.

Läs och njut: "Sökes: semesterfirare, lön: 140 000 i månaden"


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 14 jan 2009 12:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: