sourze.se

Johan Palm - en förolämpning mot riktiga artister

"Nu måste Johan Palm ut ur Idol om programmet ska ha någon status kvar i musikindustrins ögon. Han är en förolämpning mot riktiga artister. Charmen räcker inte och lillpojken ifrån Mjölby kan inte sjunga."

Nu måste Johan Palm ut ur Idol om programmet ska ha någon status kvar i musikindustrins ögon. Han är en förolämpning mot riktiga artister. Charmen räcker inte och lillpojken ifrån Mjölby kan inte sjunga. När han lyckas genomföra en hel låt på engelska låter han ungefär som Emil i Lönneberga skulle låta om han talade engelska!

När årets Idol började skrev jag och de flesta andra skribenter i Sverige att Anna Bergendahl skulle vinna tävlingen. Om jag inte minns fel hade varenda vadslagningsfirma också utsett Anna som vinnare, så jag var inte ensam i min bedömning. Jag står fortfarande för vad jag skrev. Anna har den bästa rösten bland årets Idolfinalister. Bättre än Alice, bättre än Robin och... ja t.o.m. bättre än Kevin som är den som nu framstår som den som kommer att vinna. Vad varken jag eller mina medskribenter och vadslagningsfirmor inte riktigt räknade med var att Anna Bergendahl inte är mogen och att hon behöver ett par år till innan hon kan räknas som blivande storartist. I vår beundran av hennes röst glömde vi att Anna bara är 16 år. Hennes största misstag i Idol var att hon inte hade någon bra rådgivare. Vecka efter vecka sjöng hon låtar som var helt fel för hennes röst, och just när hon äntligen sjöng den rätta låten Over the Rainbow hade TV-tittarna tröttnat.

Det är dock minst sagt ett dåligt skämt att den där lille falsksjungande mopphåriga överreklamerade flickidolen Johan Palm fick vistats i samma forum som sångerskor som Anna Bergendahl, Alice Svensson och Linda Pritchard och särskilt den sistnämnda vars utträde ur programmet i ett tidigt stadium visar vilken dålig koll telefonröstarna egentligen haft i årets Idol. Pritchard var tveklöst den bästa all round-artisten i årets omgång. Hon fick fjolårets vinnare Marie Picasso att framstå som en "B"-körsångerska! Dessutom var Pritchard den mest mogna av alla tjejerna i årets Idol.

Skillnaden mellan Anna Bergendahl och och Johan Palm är att hon kommer att bli artist inom en snar framtid när hon har mognat lite, men det kommer också att ske på grund av hennes röst, medan han under en kortare tid kan bli artist Gud bevare oss! på grund av en personlighet och ett utseende som tycks ha fått halva Sveriges småbrudar att totalt flippa ur. När man ser hur Johan blev kvar i fredags och Anna röstades ut kunde man inte låta bli undra om inte hans fans haft bomull i öronen när han sjöng. För en så falsksjungande deltagare har aldrig tidigare kommit så långt i tävlingen Idol, varken i Sverige eller såvitt jag vet i något annat land. Fråga vilken professionell producent inom musikbranschen som helst och ni kommer att få svaret om att Johan Palm är en kille som kommer att gå upp som en sol och landa med en krasch när han faller ned som en pannkaka. De småtjejern som röstat på Johan Palm kommer att glömma honom när TV-kamerorna slocknar och de inte ser honom i rutan varje vecka. För då måste han prestera för att kvarhålla deras intresse, och Johan Palm kan inte prestera. Inom kort kommer de där småtjejerna att upptäcka hästar och pojkar och Johan Palms lokala kändiskap i Östergötland kommer att bestå av att han kommer att få gå före i kön vid korvkiosken i Mjölby på lördagskvällarna en tid framöver.

Min prognos: Johan åker ut ikväll. Nästa vecka blir det Robin som får packa väskan. Det finns tre alternativa finaler förstås: Jag tror att finalen blir mellan Alice Svensson och Kevin. Det kan även bli final mellan Kevin och Robin. Det kommer att bero på hur bra Alice sjunger nu på fredag. Skräckscenariot är dock i fall Johan Palms fans lyckas rösta fram honom till finalen, och skulle han vinna vilket är högst osannolikt skulle det innebära en krissituation för TV4 och skivbolaget SonyBMG. Varför? Ja... ni gissade rätt... därför att Johan Palm inte kan sjunga och det är därför han borde få kicken redan ikväll.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 26 nov 2008 17:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: