sourze.se

Bokrecension: Q-kar

Inspirerad av Juan Manuel de Pradas "Fittor" har Ylva Marie Thompson skrivit en något bredare hyllning till det manliga organet.

Idag är Ylva, som hon kallas, mest före detta programledare för erotikkanalen TV1000. Idag är hon verksam som konstnär, journalist och inspirerad av Juan Manuel de Pradas "Fittor" har hon skrivit en något bredare hyllning till det manliga organet.

Den första kuk hon mötte var pappans. Eftersom hon inte fick pilla på den, så väcktes hennes vördnad för den. Idag är YMT en glad kuk-konässör och kastar sig glatt in i bedömningar som vore dom sardeller i någon av hennes välkomponerade måltider. Hon är gourmet och gourmand!

Vi får i "Q-kar" möta pedofilens kuk, löskuken i dess förträfflighet, den unge poetens kuk och även Ernst Brunners "tjurhorn", vilket YMT dissar fett.
"Kuken är för oss kvinnor livgivande, begärlig, lockande, kopplad till njutning och befruktning, något vi vill omfamna, omsluta och införliva. För oss finns sällan något lockande i att utsättas för hot och fara för våra liv, tanken på att bli upplöjda som åkrar, genomborrade eller spetsade som villebråd får inte våra fittor att lubricera. Feminismen arbetar enträget med att göra oss jämställda på alla plan och i sängkammaren vill vi gärna uppnå balans genom att tillåtas vara initiativtagare, kåta och aktiva. Vi vill med andra ord inte erövras och betvingas som på artonhundratalet och följaktligen blir alla kukmetaforer som kan förknippas med våld, styrka och övergrepp anakronistiska."

Ylva har en gedigen utbildning vid Karleby Konstskola i Finland, är en konstnär som håller hög klass. I hennes språk lyser "mosaik", "kakel", "smuts" och "ädelstenar" fram, då hon i minnet letar efter kukar hon mött längs vägen genom redaktioner och nattstråk.
De flesta tjejer jag känner vill ha det till att hennes liv är något av en Golgatavandring mellan olika våldtäktsstationer. De flesta män jag känner anser att hon åkt sexuell räkmacka fram här i livet.

Ylva är en ganska vanlig kvinna, därför tar jag tacksamt emot hennes lilla presentbok, med dedikationen "Till Susanne, för gemensamma synders skull", med omslagsbild av f d sambon och fotografen Jan Dahlqvist.


Om författaren

Författare:
Susanne Backman

Om artikeln

Publicerad: 21 nov 2008 16:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: