sourze.se

AIK, kom igen för helvete!

De skrämmer motspelare, hotar poliser, och misshandlar supportrar från motståndarlagen m.m. Ska de sitta vid samma bord som beslutsförfattarna, i det här fallet styrelsen, och få yttra sig och påverka utgången i vad som anses bäst för klubben?

Som säkerhets- och idrottsintresserad har jag som många andra följt turbulensen kring AIK fotboll under de senaste dygnen.

Av vad som gick att läsa i kvällstidningarna avgick sportchefen Ola Andersson efter påtryckningar av våldsbenägna AIK-supportrar. Jag hoppas att så inte är fallet. Om det gått så långt att hårdföra supportrar ska kunna påverka klubbarna i sina beslut när det gäller vad som anses bäst för klubben, då är det något som inte står rätt till.

Då tycker jag att den säkerhetsansvarige för klubben ska avgå omedelbart. Om han inte lyckats med sin uppgift att ordna till säkerheten för klubbens ansvariga så är han inte lämpad för sin uppgift. Jag vet samtidigt att den inte är lätt.

Många av de här supportrarna har extrema politiska åsikter och sympatiserar med olika kriminella organiserade ligor. De skrämmer motspelare, hotar poliser, och misshandlar supportrar från motståndarlagen m.m. Ska de sitta vid samma bord som beslutsförfattarna, i det här fallet styrelsen, och få yttra sig och påverka utgången i vad som anses bäst för klubben? Kom igen för helvete! Var är säkerheten för de demokratiskt valda personerna som gjort sitt yttersta för klubbens existens? Var är skyddet? Var är tryggheten? Var är backningen?

Vad är nästa steg? Att Hells Angels går in i riksdagen och talar om för Fredrik Reinfeldt att avgå?

Vad jag förstått är det här inte första gången det händer. Jag förstår också att vissa spelare eller ledare inte vågar visa sina riktiga ståndpunkter mot dessa våldsverkare på grund av rädsla.

Om inte polisen, säkerhetsansvariga och de ansvariga för klubben gör något åt problematiken nu, så kommer mängder av matcher få spelas med tomma läktare i framtiden.

Är det så vi vill ha det i fortsättningen?


Om författaren

Författare:
Fadde Darwich

Om artikeln

Publicerad: 13 nov 2008 07:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: