sourze.se

Censuren på det feministiska Aftonbladet

Att ha kolumnister som sprider lögner, hat och fördomar är okej enligt Aftonbladet. Men när man försöker bemöta dessa med fakta blir man censurerad.

Sveriges senaste tillskott på skrikhalsfeministernas arena heter Lisa Magnusson och är kolumnist på Aftonbladet. I klassisk Linda Skugge-anda öser hon på med lögner, överdrifter och med att kalla manliga läkare för "Gubbäckel".

I sin senaste kolumn vräker hon dessutom ur sig en mängd felaktiga påståenden som figurerat från feministiskt håll i många år nu. Framförallt att mediciner enbart testas på män och att de därmed också enbart är anpassade för män. Ett påstående som inte alls stämmer med verkligheten.

Dessa felaktiga, missvisande och med verkligheten icke överensstämmande påståenden har bland annat dementerats av läkemedelsverket. Visserligen testas många mediciner inledningsvis på män eftersom män rent kroppsligt klarar av den här sortens tester bättre än kvinnor man gör det alltså för att skydda kvinnorna. Men innan ett läkemedel hamnar på marknaden testas det alltid ordentligt även på kvinnor.

När jag försökte kommentera Lisa Magnussons felaktiga och lögnaktiga påstående med fakta och en uppmaning om att kolla upp hur det egentligen ligger till blev jag censurerad av Aftonbladet. Min kommentar raderades och försvann. Detta trots att den varken innehöll några svordomar, personliga påhopp, eller något annat som skulle kunna diskvalificera inlägget. Jämförelsevis med Lisa Magnussons kolumn innehöll texten knappast något stötande.

Man kan bara konstatera att det är så det funkar i den starkt feministiska propagandatidningen Aftonbladet. Ljug gärna, sprid gärna hat, var fördomsfull, otrevlig, och felaktig. Speciellt om du är kvinna och riktar ditt hat mot män. Och om du får mothugg med fakta - censurera.

Man skulle kunna skratta åt det, men problemet är att tidningen med dess kolumnister har ett enormt genomslag. Så nu finns risken att denna lögn fortsätter att florera som en sanning, tack vare en okunnig och gapig ung kvinna som försöker vara häftig och en tidning som har förlorat all sin trovärdighet.

Länk: www2.unt.se

Länk: vard.vgregion.se


Om författaren

Författare:
Joakim Johansson

Om artikeln

Publicerad: 06 nov 2008 08:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: