sourze.se

Bortglömda sjukpenionärer

Detta är skrivet av en dyslektiker som har sjukpension och är rent ut sagt skitförbannad på ett samhälle som kan diskriminera en grupp till den milda grad som den gör utan att nån reagerar.

Jag undrar hur en så stor grupp som ca 500 000 st människor bli åsidosatta av våra regering, och de spelar ingen roll viken sittande det är.

Jag var runt på ett flertal valstugor inför de sista valet bara för att ställa frågan, vad gör ditt parti för oss sjukpensionärer, ALLA oberoende av parti svarade INGET medans dom så ut som fågelholkar i ansiktet.

Om jag vore politiker så skulle jag smörja extra mycke just för en sådan stor grupp, åtminstonde före ett val, men inte ens det gör dom för oss, om vi organiserade oss så skulle vi kunna mer eller mindre välja den regering vi ville ha.

Jag fattar inte hur man kan bestraffa en sån stor grupp kollektivt givetvis höginkomsttagarna borträknade.
Vi ska bestraffas dubbelt upp, de är inte nog med att vi har vårt handikapp med allt vad de innebär i merkostnader.

Vi skall också hålla oss på den nedersta stegpinnen på inkomststegen, och som om inte de skulle räcka så får vi inte ens tillgodoräkna oss pensionersrabatter på många evenemang i Sverige, och när man ställer frågan till arrangörerna, så är svaret allt som oftast "Det har vi inte tänkt på". Men varför som det för det mesta står i deras annonser, "Rabatterat för ålderspensionärer". Då har man väl tänkt på det ??

Arrangörer verkar inte förstå att ofta i en sjukpensionärs liv finns de underåriga barn allt som oftast, och har inte föräldern råd så stannar barnen också hemma.

PRO - Jag har vid ett flertal gånger kontaktat denna förträfliga förening som var min tidigare uppfattning. Jag har stält frågan till dem, vad kan jag vända mig jag som är sjukpensionär och vill ha min talan, svaret var ett mail med ordet HIT, jag skickade ett i retur omg och frågade om deras tel nr och vilken person jag kunde prata med - detta är 2 år sedan. Inget svar har returnerats från PRO, ännu Borlängeavdelningen.

Och tänk på hur Försäkringskassan behandlar oss, ja, så länge vi går på nån sorts rehabilitering och att de eventuellt finns hopp att vi ska komma ut i arbetslivet, då håller dom sina lite smått genomskinliga vingar över oss, men när beslutet är taget att vi ska ha sjukpension, då är dom som bortblåsta.

Tänk dom har inte ens en blankett för oss om vi vill arbetsträna, nej, då ska den man vill arbetsträna hos anställa oss, ev har de blivit ändring på detta genom att en enträgen sjukling inte gav sig. Men de är ungefär så resunnemanget går på FK.

Bara detta om man söker aktivitetbidrag på FK så blir de omedelbart avslag, för detta bidrag betalas endast ut till dom som max har fylt 30 år, och våran grupp är inte berättigad detta bidrag även om maxåldern infallit. Så vi ska inte ha några aktiviteter.

Men skulle detta ordnas, så är det ett annat problem man får retroaktivt av FK "sjukpenningen" som dom tog av oss när dom tog sitt beslut, dom kunde inte förutse att kanske som 4500 st av oss faktiskt lyckats komma tillbaka i yrkeslivet igen.

Detta är skrivet av en dyslektiker som har sjukpension och är rent ut sagt skitförbannad på ett samhälle som kan diskriminera en grupp till den milda grad som den gör utan att nån reagerar. Jag säger stakars samer och invandrare, men sparka på oss när vi ligger, nån gång reser vi oss förhoppningsvis.

Finns de någon som skulle kunna bekosta summan som det kostar att organisera en sån stor grupp, så att vi blir hörda?


Om författaren

Författare:
Gunnar Jonsson

Om artikeln

Publicerad: 31 okt 2008 08:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: