sourze.se

Mer pengar till hjärnforskning!

Skulle det inte vara dags för en insamlingsgala som stöd för hjärnforskning och stöd för människor med psykriatiska diagnoser?

Den somatiska delen ut av vården har alltid varit högst prioriterad inom lanstinget. Att den somatiska vården är prioriterad före den psykriatiska vården beror säkerligen på att man direkt i högre utsträkning kan behandla sjukdom och dessutom säkerställa en riktig diagnos.

Det finns så många människor som lider i det tysta i vårt land och dess anhöriga,och andra människor som blir drabbade ut av en person som inte fångas upp ut av psykriatin i tid.Det sker många onödiga tragedier för den enskilde och omgivning.

Många ut av dessa människor som har fått diagnoser skäms för att dem ska anses som en galning eller en udda person. Sjukdomar i hjärnan som man inte ännu vet varför dem uppstår och som skapar rädsla då det är främmande för många människor.

Många ut av dessa människor äter mediciner som exempelvis neuroleptika som har många otrevliga biverkningar.Det tragiska är att man inte vet exakt vad man botar men vet vad man kan lindra så som psykoser och så vidare.

Det skulle vara ett bra initiativ utav någon tv-kanal att anordna en insamlingsgala för den här bortprioriterade gruppen människor!


Om författaren

Författare:
Viveca Petersson

Om artikeln

Publicerad: 18 okt 2008 16:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: