sourze.se

Idol 2008: Killarna suger - utom Johan

"Ärligt talat borde jag recensera killarna ordentligt. Men de sög som bara infantila killar kan suga den här veckan och får skärpa till sig rejält om de ens ska förtjäna motorsågning i medieutrymmet. Fy fan, säger jag bara."

Okej. Vi fastställer inledningsvis - att Linda Pritchard åkte ut är skandal. Trots att hon gjorde bort sig på dessa vi tar det detta år också ödesdigra sekunder i tv-rutan då hon inte sjunger, utan snackar; trots att hon där ställde sig på hybrispallen så är det skandal att hon åker ut. Svenska folket suger. Jenny Karevik däremot, good riddance. Dont let the door hit you on the way out.

Ärligt talat borde jag recensera killarna ordentligt. Men de sög som bara infantila killar kan suga den här veckan och får skärpa till sig rejält om de ens ska förtjäna motorsågning i medieutrymmet. Fy fan, säger jag bara. Elias, som först gjorde en komplett efterbliven version av "No Diggity", sådär så man satt och skämdes, och sen en helt värdelös cover av Legends "Ordinary People", sådär så man undrade om sångcoachen var hög, vi kommer aldrig se honom igen. Till skillnad från vad han säger till Aftonbladet. Han kommer aldrig någonsin få ett skivkontrakt. Elias, du är sämst. Jättedålig, verkligen. Usch.

Rasmus tyckte jag däremot var ganska bra. Hade skickat ut hockeyfjanten Robin Bengtsson innan honom om jag var enväldig domare. Vilket jag borde vara. Seriöst, jag behöver inte ens ha betalt. Det skulle vara tillräcklig belöning att få bevara Sverige från alla sopor som glider igenom.

Loulou, däremot. Där har vi kärlek. Hennes vikt är inte en negativ faktor, tvärtom. Hon ser ut som en riktig souldiva, och när röst, image och utseende smälter samman kan man gå jävligt långt. Fantastisk nu senast, med Aretha Franklins "Until you come back to me". Underbar. Nu ringer ni och röstar på henne, hör ni det? Pritchard är den enda förlusten jag klarar av den här säsongen.

Yasmina, 16-åringen ! spänner blicken i kameran som ett äkta fullblod när hon uppträder. Sjunger väl sådär, men har karisma som Carola. Då stylisten slutat knarka såg hon också riktigt bra ut nu senast under "Heaven". Sex appeal långt över sina tonår, något man inte kan påstå om fröken Bergendahl. Jag gillar Anna, men hon är ju asexuell. Hon sjöng "Love you I do" och vad hon ville få ut av det är jag osäker på. Segt att jämföras med Jennifer Hudson, som dessutom är en Idol själv på den amerikanska sidan. Anna mjökade ur vid låtens klimax, men hon gjorde det okej.

Desto bättre var Alice. Hon växer i mina ögon. Precis som Carlsson i juryn konstaterade är hon modig vid valet av Agulieras "Fighter", och mod tar dig överallt. Nästan lite jazzigt under framträdandet, skarp attityd och klart godkänt bemästrande av en väldigt svår låt. Årets outsider.

Borde väl skriva lite mer om killarna. Men de är så dåliga. Förutom Johan Palm. Han är en stjärna. Extremt intressant produkt, natural born rockstar.

Veckans roligaste kommentar var den Anders Bagge gav till Alice:

- Du har energi som en Duracell-gris.

Jätteroligt. Framförallt med tanke på att djuret i Duracell-reklamen snarare är en kanin.


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 06 okt 2008 09:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: