sourze.se

Idol 2008: Fel Utslagna - Linda bäst efter Anna B

"Men jag kan inte låta bli säga detta… det var idiotiskt av teleröstarna att rösta bort Linda Pritchard. Kom igen nästa år Linda - du är kanonbra!"

Alla tycks vara överens om att fel tjej slogs ut i går. Juryn är upprörd. "Hon borde ha fått stanna", säger Andreas Carlsson till Expressens reporter. Han får medhåll av Anders och Laila Bagge. De tycker vad jag nu kommer att skriva, men de kan, av politisk korrekthet inte säga det offentligt, nämligen att det är de tröga, dumma, okunniga och idiotiska telefonröstarna som orsakat att en av Idols bästa tjejer, Linda Pritchard, slogs ut ur tävlingen! En av förklaringarna till detta kan man läsa i ett inslag som undertecknades av Sourzaren Pia K och som finns att läsa under min senaste artikel om Idol. I kommentaren skriver hon följande:

"I Lindas fall, anser jag, att det handlade om hennes för stora ego. Den obildade publiken har i alla fall öra för det äkta och ödmjuka..."

Detta är ett ganska bra exempel på total och fuilkomligt okunnighet om artisteri! För det första så är det helt normalt för en artist att vara egocentrisk. Det ingår i yrket. För det andra, om jag skulle rulla upp namnen på alla artister i Sverige som är ödmjuka och saknar ego skulle man kunna räkna dem på den ena handens fingrar. Den där "obildade publiken" är inte det svenska folket i allmänhet, utan det handlar om samma grupp av korkskallar som alltid telefonröstar i alla möjliga tevesammanhang. Jag har läst någonstans, att det gjordes någon undersökning om detta och det visade sig att den övervägande andelen av dessa var barn, som tycker det är kul att slå numret eller sms:a med mammas eller pappas mobiltelefon. Skivköpande ungdomar i åldern 16-25 vill inte rösta därför att det är för dyrt! Det är först när det blir Melodifestival- eller Idolfinal som vettigare folk, som har lite bättre koll, engagerar sig, men även dessa kan rösta konstigt.

En sak är i alla fall klar, nämligen att Linda Pritchard var värd att stanna. Hon var nästbäst efter Anna Bergendahl. Linda ser ut som och agerar som en stjärna. Givetvis hade hon lite problem med rösten i går, men jämfört med "C"- sångerskan Jenny Karevik var Linda en sjungande ängel. Att Jenny Karevik fick stanna visar också telefonröstarnas urdåliga koll. Det förklarar också lite grann varför en "B"-artist som Marie Picasso vann tävlingen i fjol.

Jag tycker att Loulou Lamotte är en härlig tjej, men vänta och se… hon kommer att slås ut så småningom, för även om svenska folket gillar henne just nu, så vill det dubbelmoraliska svenska folket inte ha en tjock oattraktiv vinnare till Idol. Jag menar ingen illa mot Loulou, för enligt min upfattning har hon en härlig utstrålning, men det är bara ett faktum, ungefär som när svenskar brukar säga att de inte är rasister, samtidigt som de i smyg inte gillar invandrare. Ni ska få se att jag får rätt om detta.

Häromdagen skrev jag att Alice Svensson hade en röst i världsklass. Jag har tänkt om. Alice lyckades övertyga mig i början, men ju mera jag ser henne desto mer tycker jag att det är lite "B"-feeling över henne. Hon har ett självförtroendeproblem och det får man inte ha om man vill bli en Idol. Yazmina Simic är skitsnygg och ser ut som ett av mina syskonbarn i London. Hon har blicken, men rösten är svag och hon kommer att få problem när det gäller att ta i. Nej Hon kommer också att slås ut, och innan Loulou Lamotte. Sepideh Vaziri är den smartaste av dessa tjejer för att hon vet exakt vilka låtar som passar henne bäst. Därför kommer hon att gå långt. Om dessa tjejer skulle gå på en audition hos något skivbolag tror jag att Sepideh skulle fånga skivbolagsdirektörerna med sina låtval medan Anna Bergendahl eller Yazmina Simic skulle tråka ut dem med låtar som "Over the Rainbow", "The house of the rising sun" eller "Summertime"!
Men Anna håller på att lära sig snabbt. Hon kommer att bli ännu bättre nästa gång och hon kommer att ta guldet i den här tävlingen efter vilken hon kommer att ge sig ut på en karriär i musikbranschen.

Och Jenny Karevik blev kvar… men bara tills nästa gång. Då kan ni räkna med att hon åker ut. Efter henne blir det Yazmina som går hem. Därefter blir det allvar… men vänta nu… jag glömde killarna…. Där finns en del stjärnor som kommer att ge Anna Bergendahl och Sepideh Vaziri stor konkurrens.

Men jag kan inte låta bli säga detta… det var idiotiskt av teleröstarna att rösta bort Linda Pritchard. Kom igen nästa år Linda - du är kanonbra!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 02 okt 2008 14:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: