sourze.se

Idol 2008: En svensk Prince of Bel Air

"Lägg ett namn på minnet dock; Mattias Seronny, en svensk Prince of Bel Air!"

Varning! Den här texten om TV-programmet Idol är inte ett professionellt utlåtande av en riktig musikkritiker. Jag är bara en vanlig människa, som tittar på det TV-utbud som Sverige har att erbjuda - och i kväll var det slutaudition i Idol 2008. Precis då kom TV-reparatören till mig, för min TV har brutit ihop, men jag såg bitvis av programmet och det räckte för det jag tänker säga.

Henrik med mustaschen var där från Lund och Johan 16 år, som fick en av jurymedlemmarnas namn på armen som entrébiljett till Globen, var också där tillsammans med 101 förväntansfulla tävlande, varav 36 skulle gå vidare i kväll.
De tävlande hade 30-40 sekunder på sig att visa upp sin talang för den hårdgranskande juryn. Det var tio finalister i varje grupp som framträdde.

Anna Bergendahl gick i alla fall vidare som tippat. Mattias Seronny får vi säkert också höra mer av i fortsättningen och självklart gick Lou Lou vidare!

16 åriga Johan läser porr i pausen och de äldre skrattar gott åt denne enfant terrible! Johan klarade av sin slutaudition med tre minuters repetition, vilket var det snabbaste i kväll. Johan, en ganska späd kille med en kalufs som en blond Skogsmulle och hatten på sned, är den perfekta kommande unga pop och flickidolen, tror jag!

Men Idol har en baksida. Katja, som gått ut hårt i sin första audition, som en riktig rockbrud med tillbehör och strålande röst, kom nu igen, iförd en ljusblå blus i vilken hon framförde sin låt. Juryns omdöme: fula kläder, som en hemmafru! Det gick inte alls! Hon var ju så tuff förra gången! Katja själv blev helt förtvivlad. Gråtande sa hon framför kameran, att hon hade kunnat acceptera saklig kritik från juryn, men inte att hon hade fula kläder "som en hemmafru" och var för gammaltrodde hon själv. Katja blev ett offer, som sent ska glömma sitt framträdande i Idol 2008.

Resten av de 36 deltagarna som gick vidare dansade glädjedanser i ett skyddat rum och det kan man ju förstå. De hade ju klarat nervpressen och utslagningen.

Lägg ett namn på minnet: Mattias Seronny, en svensk Prince of Bel Air!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 24 sep 2008 00:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: