sourze.se

USA: Bush är naken! Bush är naken!

Den amerikanske presidenten George W Bush deklarerade med hettande kinder att Rysslands invasion av Georgien verkligen inte passade sig för en civiliserad nation i det 21 århundradet.

När Ryssland gick in i Georgien i början på augusti rasade utrikesminister Carl Bildt över det ryska övergreppet på Georgiens territoriella suveränitet. Ryssland jämställdes med Hitler-Tyskland. När USA - till följd av ett amerikanskt presidentdekret - närapå dagligen överträder Pakistans territoriella suveränitet och integritet genom militära attacker inne på pakistanskt territorium med många gånger civila offer som följd - och i trots mot skarpa pakistanska protester - är tystnaden från Carl Bildt i det närmaste kompakt. Trovärdighet och respekt? Jag är skeptisk...

Enligt nyhetsrapporteringen den senaste tiden ska även den amerikanske presidenten George W Bush ha blivit utomordentligt upprörd över den ryska invasionen av en suverän stat och med hettande kinder deklarerat att ett sådant ohyfsat agerande är djupt orättfärdigt och helt oacceptabelt i det 21 århundradet. Den hårresande avgrunden mellan sken och verklighet når nog här sina hitintills mest oanade höjder. USA:s globala interveneringspolitik, där honnörsord som suveränitet och territoriell integritet knappast har varit särskilt vägande faktorer - och med förödande följder för hundratusentals människors liv och välfärd - är nog alltför känd för att mer behöva ordas om.
Och ändå... president Bush är upprörd!

Detta osmakliga spel för galleriet - det är nämligen meningen att vi ska tro på vad han säger - leder mig ofelbart till H C Andersens´saga om Kejsarens nya kläder. Det lilla barnet pekar och ropar glatt: Bush är naken! Bush är naken!


Om författaren

Författare:
Leif Karbelius

Om artikeln

Publicerad: 22 sep 2008 07:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: