sourze.se

Putins ryska poliser jagar inte ryska rasister

Det gjorde medlemmarna i en liga i Moskva i programmet "Världens värsta ligor" i TV4 Fakta, det glasklart för oss tittare. I Moskva frodas gäng som inte drar sig för att slå ihjäl, vad de kallar utbölingar.

Det gjorde medlemmarna i en liga i Moskva i programmet "Världens värsta ligor" ur TV4:s Fakta program, glasklart för oss, publiken. I Moskva frodas gäng som inte drar sig för att slå ihjäl, vad de kallar utbölingar.

En sak som slog mig när jag såg programmet var att i Moskva syns nästan bara vita ryssar. De få som hade annat utseende böjde ner huvudena djupt och skyndade iväg. Aldrig vara ute ensam på vissa platser, sa en så kallad utböling. Hans kompis blev skjuten av rysk polis inne på polisstationen, men hade änglavakt. Kompisen mutade polisen och fick ta med sig sin skjutne vän till sjukhuset. Tror du att han anmälde "brottet"? Hahahahah!

Men märkligt nog syntes det inte till, en enda muslimsk kvinna, på Moskvas gator, iklädd muslimsk sjal. Nästa sak som jag började fundera över var, hur många somaliska, turkiska, iranska, irakiska, kurdiska familjer muslimer har sökt asyl och fått den beviljad i Ryssland?

Sist jag hörde talas om ett G8 möte, var Ryssland med och bestämde. Vilket betyder att landet tillhör den rika eliten, eftersom de är en av åtta medlemsländer i G8. Märkligt att Sverige betalar hundratals miljoner i bistånd till Ryssland varje år. Hur går det ihop? Borde det inte vara Sverige som skulle vara med i G8? Hur hjälper Ryssland till med flyktingströmmen från de fattiga och krigsutsatta länderna? Gör de överhuvudtaget något som är värt att nämna vid namn? Nån som vet?

Hur är det med den judiska närvaron i Ryssland? Hur många judar finns det i landet? Hur många synagogor?

Många TV- bilder har visats från utbrytarländerna, orkar inte stava till dem. Vad visar dessa bilder? Självklart lyckliga, champagnedrickande ryssar, eftersom de råkar vara i majoritet och vill tillhöra sitt folk, ryssarna. Hur står det egentligen till med det mångkulturella i Ryssland? Hur mycket omfamnas det multikulturella? Hur behandlas judar eller muslimer? Finns det ett Chinatown i Ryssland? Är det någon som vet? Vore intressant att läsa om.

Vad jag personligen tycker? Jag tycker att ryssar alltid klart och tydligt visat att det finns ett folkslag som de dyrkar över alla andra på jorden. Folkslaget heter "ryssar" vem trodde något annat! Finns det någon i Ryssland som inte skulle tycka så, är det bäst för dem att vara tysta som möss. Annars riskerar de att bli väldigt illa klämda i Putinfällan.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 28 aug 2008 08:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: