sourze.se

En 150 år gammal nysatsning på hemlösheten!

Nu ska vi kvalitets- och kunskapsutveckla människor att kvarhålla hemlösa i detta tillstånd ännu bättre.

Nu ska det nysatsas på hemlösa igen, vilken gång i ordningen behövs en kulram för att räkna ut. Denna gång ska det i alla fall bli enligt en 150 år gammal tradition och åter göras tillsammans med Stadsmissionen. De har tydligen monopol på att få kvarhålla människor i ett hemlöst tillstånd. Eller ska kanske Stadsmissionen omorganiseras till ett arkitekt- och byggnadsföretag? För med 250,000 och ständigt ökande i antal människor i Stockholms bostadskö som efterfrågar en hyresrätt, lär inte kvalitets- och kunskapsutveckling göra någon skillnad för våra hemlösa.

Med denna nysatsning kommer vi få se att antalet hemlösa fortsätta att öka i antal. Stadsmissionen lovordar i alla fall satsningen, som ska göra att de identifierar problemen tidigare. Då kanske det vore en idé att försöka hitta lösningarna tidigare istället, som till exempel att kräva de tusentals trygga integrerade hem som behövs.

Finns det någon annan lösning på hemlösa människors primära behov, anmäler vi i Föreningen Stockholms hemlösa oss gärna till den kunskapsutvecklingen. Ulf Kristersson säger att; "En poäng med den nya utbildning är att alla ska dra åt samma håll, såväl kommunens tjänstemän som frivilligorganisationernas medarbetare"? Menar han då att alla dessa bidragstystade aktörer i denna totalt meningslösa mångmiljardcirkus på hemlösa människors bekostnad dragit åt olika håll innan?

Med den bostadspolitik som förs och har förts, borde aktörerna utifrån de negativa resultat som år efter år redovisas fått MVG i både ordning och uppförande. Nej, Ulf Kristersson m med hänsyn till ditt sätt att hantera hemlöshetsfrågan får hemlösa och de som kommer bli det hoppas på att du inte får kvarsittning.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 26 aug 2008 12:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: