sourze.se

Är kd:s konservativa syn förankad hos folket?

Kristdemokraterna tycker att de konservativa värdena ska stå i centrum.

Kristdemokraterna är ett parti som propagerar för äktenskapet. Det är bland andra riksdagsledarmoten Annelie Enochson som menar att vi bör förbli gifta, även om kärleken dött ut. Skilsmässor skapar problem hos barnen och vidgar klassklyftorna, tror hon. Kristdemokraterna är desutom det enda parti som infört vårdnadsbidrag för hemmafruar i många kommuner, men bara 75 ansökningar om vårdnadsbidrag har kommit in. Med andra ord är inte intresset så stort att stanna hemma för 3000 kr i månaden.

Kristdemokraternas folkhälsominister Maria Larsson, tycker också det är viktigt att stanna hemma och ta hand om de gamla. Det är viktigt för de gamla att få stöd, för att inte duka under, känner hon.

Kristdemokraterna tycker att de konservativa värdena ska stå i centrum.

Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund kommer då att få problem med det oundvikliga riksdagsbeslutet om samkönade äktenskap.

Kristdemokraterna vill dessutom att vi ska ingripa för att förhindra brott, skydda våra barn och de hemlösa och som sagt förbli gifta, samt sluta röka, gymnastisera och äta mer frukt.

Mycket av de här förslagen, tycker jag är bra. För mig var det självklart att vara hemma med barnen, av den anledningen att de skulle få vara barn, slippa jäkta och passa tider och få utvecklas i lugn och ro de första viktiga barnaåren. Jag håller också med om att skilsmässor skapar problem för barnen, även om de inte medger det och jag tror också att det skapar klassklyftor. Men, jag kunde inte klara av äktenskapet, mycket av de skäl jag sagt tidigare, att man behöver hjälp och stöd från familj och närstående, för att klara av ett livslångt förhållande. Det hade inte jag.

Däremot erbjöd jag mig att ta hand om min pappa, när han blev sjuk, eftersom det var självklart för mig. Han hade ju tagit hand om mig. Att leva mer sunt, är väl i och för sig inget konstigt - och det är väl de flesta människor medvetna om nuförtiden, men att verkligen förstå och acceptera, att människor av samma kön ska kunna ingå äktenskap och få barn tillsammans tror jag fler har svårigheter med.

Föredrar de flesta människor äktenskap byggda på kärlek - oavsett kön - och har Kristdemokraternas olika konservativa förslag förankring i Sverige?


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 06 aug 2008 10:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: