sourze.se

Censurera dina sms! Hundratals kan läsa dem!?

Hackningen av mobiltelefoner är en enkel procedur som basuneras ut sida upp och sida ner i vissa kretsar på nätet.

Tonåringen som hackade sig in i Paris Hiltons mobiltelefon och lade ut hennes adressbok på internet dömdes till elva månaders fängelse. I Sverige räknar man med att var tredje Iphone hackas och att avlyssna mobiltelefoner är enklare än någonsin. Ett företag i USA har tagit fram en programvara som gör det enkelt och förhållandevis billigt att avlyssna mobiltelefonsamtal. "Fan vad härligt att sitta och haxxa mina mobilkåta klasskamraters mobiler", tillkännager signaturen Getabocken på en lättillgänglig internetsajt. Polisen förfogar över apparatur som lätt kan spåra eventuella hackare av din egen mobil.

Själv har jag tvingats byta mobilnummer fyra gånger på knappt två år. Hackningen av mobiltelefoner är en enkel procedur som basuneras ut sida upp och sida ner i vissa kretsar på nätet. Ett av de program som används för att göra olagliga intrång i andras privata mobiltelefoner påstås heta Bluetooth och texter tillika instruktioner medföljer "marknadsföringen" av brotten: "Ni måste bara testa detta. Det är ett program som kan ta över andras mobiltelefoner. Personen ni vill hacka måste dock ha BT på och acceptera din förfrågan. Men får du låna någon annans telefon så ställer du bara in på att den alltid ska acceptera
dig automatiskt.Saker du kan göra med programmet: Ringa utan att dom kan stänga av signalen, ta samtliga filer, kontakter och meddelanden,
radera samtliga filer, kontakter och meddelanden, skicka ett meddelande som visas över hela displayen utan att dom kan ta bort det, ringa vilket nummer du vill.

Avlyssna mobiltelefoner enklare än nånsin
Det har viskats om det ett tag, och alla är övertygade om att diverse myndigheter haft full tillgång till våra mobilsamtal, men nu är det nästan var mans möjlighet att avlyssna mobiler.Nu har ett företag i USA tagit fram en programvara som gör det enkelt och förhållandevis billigt att avlyssna mobiltelefonsamtal.
Var tredje Iphone hackas
Börsanalytiker som studerat Apples och AT&Ts siffror för Iphone-försäljningen har dragit slutsatsen att uppemot en tredjedel av alla Iphone hackas och används med annat abonnemang än det medföljande. Det är ett allvarligt bakslag för Apples affärsmodell för Iphone, och innebär uteblivna inkomster på över två miljarder kronor för Apple.

Din mobil kan drabbas av virus
Virus i datorn har de flesta drabbats av. Nästa steg är din mobiltelefon. Virus kan radera hela programvaran, skicka vidare dina meddelanden eller radera din personliga adressbok.
- Den nya generationen mobiltelefoner kommer att drabbas. Mobiltelefoner är den nya marknaden för virus, säger Per Hellqvist antivirusexpert på Symantec.
För datahackers och virusskapare är mobiltelefonen nästa mål. I samma takt som mobiltelefonerna blir allt mer avancerade eller "smarta", blir de också mottagliga för virus.
- Den generations mobiltelefoner som är på väg ut nu, exempelvis 3G, tror jag kommer att drabbas av virus, säger Per Hellqvist, virusexpert på Symantec.
Samtidigt som mobiltelefoner blir allt mer avancerade, kapabla till att surfa på nätet och skicka e-mail, blir de också mer sårbara för samma problem som drabbar datorer.
- Mobiltelefonerna blir smartare och smartare. De får mer lagringsutrymme och mer uppkoppling till internet, man är alltid på Internet mer eller mindre. Man bygger in små hårddiskar och Javamotorer, skript och sådana saker. Och allt sådant öppnar upp för virus, maskar och trojaner, säger Per Hellqvist.
En hackare använder sina kunskaper till att skaffa ny, icke tillgänglig information om ett system. Genom att analysera eller manipulera systemet försöker hackaren förstå och få kunskap om hur det beter sig. Hackning innefattar metoder som reverse engineering, disassemblering och dekompilering. En hackares verktyg består bland annat av en hexeditor och en disassemblator, men ofta krävs det att hackaren skriver egna verktyg för att underlätta ett hack.
Att hacka kräver kunskaper om hur datorer är uppbyggda och arbetar med data. Detta leder till att många antar att en hackare och en person med stora kunskaper om datorer är desamma.Från ordet hackare kommer verbet hacka. Det används ofta i betydelsen programmera eller lösa problem.


Om författaren

Författare:
Jack Edstrand

Om artikeln

Publicerad: 14 jul 2008 09:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: