sourze.se

Behovet av en motkraft

Om inte reduktionisterna varit så rabiata med högafflarna, så hade vi haft kvar våra konservativa makthavare.

Den italienske diplomaten och fursterådet Niccolo Macchiavelli, skrev sig varm om kungadömet som det ultimata statsskicket. Något annat statsskick är heller inte hållbart i längden, vill jag tillägga.

Om inte reduktionisterna varit så rabiata med högafflarna så hade vi haft kvar våra konservativa makthavare. Vi hade själva utgjort en del av hög resp lågadeln, och vägen från en klok tänkare till en annan hade varit kortare.
Man kunde ju åtminstone instifta ett överhus som i Storbrittannien, och det har ju visat sig vara en framgångsrik konstitutionell monarki.

Vi har lärt oss att vänsterdebattörer använder personangrepp och smädelser i sin retorik, och vår konservativa artighet biter inte på sådan pöbel. Därför behövs en differentierad och flexibel debattform, där vi sparar på artigheten till de väluppfostrade - och inte minst professionella - debattörerna, men där vi med landsgagnelig motkraft bemöter den vulgära debattpöbeln. Lite verbala sparkar i arslet helt sonika, som återgäldning för den dominanta behandlingen vi fått ifrån debattvänstern. Vi konservativa bör således lära oss att debattera effektivare mot vänstern, och där inkluderas tyvärr en råare ton och en tuffare stil ! Detta är med all nöd påbjudet av dagens maktelit, och de sitter inte sällan med betonghäcken välplanterad inom den kommunala sektorn.

Dessa tankar är ytterst viktiga som motpol i en socialliberal stat som Sverige, och vi saknar ett debattforum av dignitet för detta. I kommentarfälten här på sourze yttrar sig den dominerande vänsterkretsen, och den är rabiat mot även den mildaste av konservativa åsikter.
Det sades förr att Sverige är mötespunkten mellan öst och väst, och det motiverar logiskt den socialliberala dominansen i riket. Det måste även innebära att konfliktpunkten mellan de två stora synsätten är extra stark just här.

Ovanstående medför också en ökad efterfrågan på ett konservativt maktrum i debatten. - Låt oss hoppas att ledningen här på sourze förstår behovet av denna mångfald!


Om författaren

Författare:
Ragnhild Blücher

Om artikeln

Publicerad: 10 jul 2008 10:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: