sourze.se

Visst hade jag rätt om Amanda Jenssen?

Men allvarligt talat - såg ni Amanda på Skansen? Visst var hon strålande?

Minns ni debatten om Marie Picasso och Amanda Jenssen här på Sourze, alldeles i slutfasen av TV4:s program Idol 2007? Jag skrev att Marie Picasso skulle bli glömd inom en viss tid men att Amanda Jenssen skulle leva vidare och bli artist. Det blev faktiskt så! Som ofta, så fick jag ta emot en del pajkastning från läsare här. Om jag minns rätt så var det en viss skribent med signaturen "Pia K" som trodde att hon visste så förbannat mycket att hon satte en gloria på Marie Picassos huvud. Jag satt där vid sidan om medan människan gjorde bort sig! Jag visste nämligen redan första gången jag hörde dessa två Idol-stjärnor att Amanda Jenssen var den som skulle gå vidare och nu har jag anledning att kaxigt säga "vad var det jag sa?". Den som såg på Allsång på Skansen igår kan inte låta bli att ge mig medhåll för där såg vi inte bara den Amanda som borde ha vunnit Idol utan vi såg en ny ung nutida Monica Zetterlund på Skansens scen! Mitt stalltips nu är att Amanda Jenssen kommer att bli en nu ung ikon på den svenska musikhimmelen. Medan Marie Picasso slickar sina sår och sakta faller ned som en pannkaka vet någon var tösen befinner sig numera förresten? kommer Amanda att gå upp som en sol och stanna i himmelen. Vänta och se!

Vad man ska lära sig av denna historien är två saker: Först ska man aldrig tro att, bara för att allmänheten har röstat på telefon och sms, att den som röstats fram är bäst. Svenska folket var en gång bra på att bedöma vad som är bra och inte bra när det gäller musik, men folket har tappat sitt sting. Resultatet av årets Eurovisiontävling talar sitt tydliga språk. Hade vi röstat fram Sanna Nielsen eller Rongedal hade Sverige troligen hamnat på en högre plats. Vår svenska tevepublik suger helt enkelt och de är numera inkompetenta. Därför valde de Marie Picasso när alla vi som arbetar inom musikbranschen fattade direkt att det var Amanda som var stjärnan i fjolårets Idol.
Den andra saken man ska lära sig är att aldrig underskatta tvåan. Några "tvåor" genom åren är Lena Philipson, Nanne Grönvall och nu Sanne Nielsen.

Men allvarligt talat - såg ni Amanda på Skansen? Visste var hon strålande, och visste hade jag rätt om tösen? Släng dig i väggen Pia K!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 09 jul 2008 18:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: