sourze.se

Göran Hägglund orolig för stöveltramp i riksdagen

"Lika lite som en man/kvinna kan stjäla en annan man/kvinna, lika lite kan SD stjäla röster. Det handlar istället om att man tröttnat på det man har."

De, läs Sverige Demokraterna, stjäl våra röster, säger Göran Hägglund. Lika lite som en man/kvinna kan stjäla en annan man/kvinna, lika lite kan SD stjäla röster. Det handlar istället om att man tröttnat på det man har. När Alliansen kom till makten, hade väldigt många tröttnat på den rödgröna röran. Därför fick Alliansen, genom oss väljare, tillträde till finrummen. Vad de åstadkommit i finrummet är inte vad vi väljare hade väntat oss. Eftersom många väljare fortfarande inte litar på Mona Sahlin, eller för den delen Maria Wetterstrand eller Lars Ohly, finns nu blickarna på ett annat alternativ. Det så kallade missnöjespartiet, främlingsfientliga Sverige Demokraterna, numera iklädda kostym.

Jag är övertygad om att det i Sverige, oavsett parti finns personer, som journalister älskar att rubricera under ett enda ord, nämligen främlingsfientliga. För mig är ordet förbrukat för länge sedan. Bara för att man inte gillar en viss turk/arab/norrman/dansk eller person av annan nationalitet, som man råkar, är man inte främlingsfientlig. Det handlar snarare om en kulturell krock. Bara för att många spanjorer är galna i tjurfäktning, betyder inte det att alla spanjorer tycker att det är okej. Engelsmännen är som tokiga i sina jakter, med en stackars vettskrämd räv som kutar för livet, jagad av hundratals drevrar. Alla engelsmän hurrar inte över detta spektakel. Men inte skulle man kalla en människa som bor i Spanien eller Storbritannien, som inte ställer upp på tjurfäktning eller jakt, för främlingsfientlig!

Vad är det vi ser i Sverige idag? Graffiti på varenda stolpe, busskurer, informationstavlor och inte minst husväggar. Skolor som brinner, gänguppgörelser på gatan, mitt på ljusa dagen. Vapen som används när nån blir förbannad över trafikproblem! Fusk med bidrag. Svartjobbare som används som slavar för att de uppehåller sig illegalt i Sverige. Det största fallet i Sverige, med över 45 åtalade från Vietnam om människosmuggling, gjorde en tvärvändning, alla blev friade. Att köpa sig falska papper, arrangera skenäktenskap, låna barn och utge dem för att vara ens egna, är inte enligt svensk lag människosmuggling. Ja, de må vara rätt, men hur tar vi vanliga dödliga detta besked? Jag tar det för ett gigantiskt misslyckande av lagförarna som sitter med lagböcker från artonhundra kallt! Dags för en uppdatering efter hur samhället ser ut kanske? Ambulanser och brandbilar rycker ut, men vågar inte ta sig fram utan inväntar först polisen, om dom nu vågar komma!

Sjuksköterskorna fick inte den lön de förtjänar och flyr utomlands. I Göteborg stänger akutintaget på Östra Sjukhuset under sommaren. Brist på sjuksköterskor. Barn väntar på hjärtoperationer. Brist på sjuksköterskor. Idag gick skatteverket ut och berättade att det årligen omsätts 66 miljarder inom den svarta sektorn. Vilka ligger bakom? Hells Angels, Bandidos, för att nämna några. I dessa gäng finns ingen segregation. I gänget handlar det om vad du vågar, inte vad du kan!

Detta, kära Alliansen och rödgröna röran, är vad det handlar om. Det är Er urusla politik, Ert egenroffande, som kommer att rulla ut röda mattan för kostymerna i blankputsade skor. Vet ni egentligen vem som stulit vad av vem? Jo, ni samtliga riksdagspartier har stulit av oss. Ni har stulit vår tilltro, ni har mosat vårt hopp och ni har enbart sett om era egna hus. Oss har ni gett fingret! Ja, vad är det man brukar säga? Den som gräver en grop åt andra, faller själv däri!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 28 jun 2008 09:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: